Ebubekir
Aktif
Tümsekten geçerken geliyor ses (genellikle soğuk havalarda) başka nerden gelebilir kiBazı parçalarda orijinal harici randıman vermiyor. Ancak sorun kesin Z rot mu onu kesinleştirmeniz lazım.
Tümsekten geçerken geliyor ses (genellikle soğuk havalarda) başka nerden gelebilir kiBazı parçalarda orijinal harici randıman vermiyor. Ancak sorun kesin Z rot mu onu kesinleştirmeniz lazım.
Her yerden gelebilir helezon lastikleri alt salıncak lastikleri vs vs. soğuk havalarda geliyorsa değişime gerek yok bence.Tümsekten geçerken geliyor ses (genellikle soğuk havalarda) başka nerden gelebilir ki
O zaman bizim 160 lira boşa gitti
Tümsekten geçerken geliyor ses (genellikle soğuk havalarda) başka nerden gelebilir ki
Senin guzu hb ama.Ses pandizottan geliyor bende de vardi gecti bi daha hic geldi. Pandizotun ayaklari plastik oldugu o ayaklara keçe yapistircaksiniz cozumu cok basit . O sesin geldigi yeri bulana kadar canim cikmisti kuzenim kullaniyordu ben bagaja gecmistim sesi dinliyordum Bl kasa kullanan herksin bence pandizota yumusak pabuc yapistirmasi lazim sonucta arac kasise girince pandizot her turlu hopluyor zipliyor ses yapiyor.
Dikkate alınması gereken nadir tecrübelerden olmuş bu. Teşekkürler.Bence sorun arka alt takımlardan değil. Tecrübeyle sabittir, arka cam önü plastik (pandizot) sökülecek. Karoserin birleşme yerlerindeki kaynak puntolardan kopmuş olanlar tespit edilip tekrar kaynatılacak.
Aynı sorunu yaşamıştım. Sesi, iki metalin birbirine sürtmesi yada iki metal arasına kum girmiş gibi ses çıkartması olarak tarif ediyordum hep. Öyle ki, iki teker terazisi hizada değilken yani kaldırımdan çapraz inerken geliyordu. Arka koltukları indirip plastik parçaları söküp kaportacımı bagajda yarım saat gezdirmiştim. Sağolsun nokta atışı teşhisle sesi bu yöntemle kesmişti.
Sonradan sorunun belli başlı markalarda kronik olabileceğini okumuştum
Deneyin, kesin çözüm olacaktır.
Hb veli abi sedan icin nasil bi yol izlenir acaba o da ilgincSenin guzu hb ama.
Sedan ın pandizotu ile hb nin farklı. Hb de ses yapabiliyor ama Sedan da bu ihtimal zayıf.Hb veli abi sedan icin nasil bi yol izlenir acaba o da ilginc
Pandizotlardan da ses geliyor orayı sökü yalıtım bakmk gerekiyorarkadaşlar merhabalar;
bende de stabil olmayan yollarda bir kaç aydır tıkırtı sesi geliyordu sağ arkadan. geçenlerde delphi marka z-rot ile değiştirdim. tıkırtı sesi %60 gibi azaldı. fakat tam olarak kesilmedi. okuduklarıma göre amortisör takozu da değişmeli galiba.
dün mazda ikileri aradım. z rottan başka parçanın kolay kolay sıkıntı yaşatmayacağını söyledi. istanbulda yaşamadığım için biraz idare et yolun düşünce uğra dedi. artık biraz sabrımı zorlayacam sese karşı
telefonda onu da sordum ikilere. amortisörden yağ gelmiyorsa sıkıntı yok dedi.Benzer ses bende de olmuştu, kontrol ettirdiğimde amortisör patlak çıkmıştı, bir ihtimal amortisör kontrolünü de yaptır bence.
İnternet ortamındaki, kalbur üstü her parçacıdan alabilirsin... Yan Sanayi ile orijinal arasında dağlar kadar fark var bildiğim kadarıyla, güncel rakamlar hakkında bilgim yok maalesef.Arkadaşlar merhaba. Arka süspansiyondan lokurtu şeklinde gelen bir ses sebebiyle bugün ustaya gittim. Problemli parça z rot. Arabam mazda 3 2010. Bu parçanın iyisi hangi markadır ve nereden alabilirim. İstanbul'dayım ama internetten almak daha kolayıma gelir. Servisteki orijinalinin fiyatını bilen varsa onu da öğrenmek isterim. Cevaplarınız değerlidir. Şimdiden teşekkürler. Resim ekleme denemesi:Ekli dosyayı görüntüle 48434
Bu konuda hiç tecrübemiz yok maalesef. Ben tahminimi uymaz yönünde kullanıyorum, iade etmeden önce üzerindeki ile karşılaştırma şansın varsa ve olursa; en azından iade işlemleri ile uğraşmamış olursun.@Domestos cevabın için teşekkür ederim.
Parçayı aldım ama yanlışlıkla eski kasanınkini (2009) almışım gelince direkt iade mi edeyim yoksa olur mu?