Şükür abiArkam sağlam diyosun yani...
Şükür abiArkam sağlam diyosun yani...
Hortlatalım konuyu bu olay benim araçta da ortaya çıktı @Adem Usta da yağladık ama yemedi tekrardan başladı gacırtılar heralde değişim şart oldu.
Link kolu, z rotu değişik isimleri varViraj lastiği (bara lastiği) ya da askı rotu parçalarından biri yapıyordu bu sesi. Büyük ihtimal viraj lastiği diye hatırlıyorum. Ucuz bir parça zaten yağlamakla uğraşmaya değmez, eğer o ise tabi...
Sanırım amortisörlerin patlamış.Selamlar arkadaşlar. 2 gündür enteresan bir sorunla karşı karşıyayım. Dün sol arka tekerleğimin otoparktaki hafif derin bir çukura düşmesiyle duydum ilk olarak. Sol arkadan metalik bir ses geliyor. Tıngırtı gibi ama anlık. Dün hafif derin çukurda gelen ses, bugün sokaktaki hafif çukurda ve kasiste bile duymaya başladım. Özellikle sol tekerin çukura düşüp sağ tekerin düzde gittiği durumlarda geliyor. Düz yolda sıkıntı yok ama.
Bugün akşam eve dönünce bir de araç dururken sallamaya başladım. Gerek arka kapı tavanından gerekse bagajdan, gerekse de lastiğe ayağımı dayayıp ittirerek. Hepsinde de sadece sol arkadan gıcırtı sesi geldi. Böyle bir sese ne sebep olabilir acaba?
Sanırım amortisörlerin patlamış.
Ben de viraj dönerken veya eğimden geçerken cavvv diye ses geliyordu arkadan amortisör, takoz ve körük yeniliyorum.Ben de öyle düşünür gibi oldum ama aracın o tarafı yaylanma yapmıyor. Ayrıca salladığımda gıcırtı sesinin olması amortisör patlamasına mı delalet?
Kadir yok eğilip bakmadım. Dururken sertçe salladım ama, sadece o tarafta gıcırtı vardı.
Yürüyen aksam konusunda zayıfım ama bir ihtimal, bagajdaki sağa sola çarpan malzemeler olabilir mi? diye aklıma geldi.
Bazı parçalarda orijinal harici randıman vermiyor. Ancak sorun kesin Z rot mu onu kesinleştirmeniz lazım.Z rotları değişti fakat değişen birşey olmadı hala lıh lıh sesi geliyor. Paranız varsa servis harici yerlerden temin etmeyin.