Düşünmeyin yakıtı, tadını çıkartın çok km yapan birisi değilseniz
Müzik sisteminin üstünde ekranın sol tarafında İNFO tuşu var, oraya bir iki saniye basılı tutarsan yol bilgisayarı saatin yerine devreye giriyor ve anlık tüketim, kalan menzil, ortalama tüketim gibi verileri gösteriyor...Bence kış lastiklerine göre yakıt tüketiminiz normal görünüyor. Bir de gaz pedalı tepkilerine alışma sürecini hesaba koyarsak zamanla düşer gibi geliyor. Anlık tüketim ekranı nerdeydi ki moralim bozulmasın diye bakmadığımdan öyle bir ekran oldugunu bile unutmuşum
Müzik sisteminin üstünde ekranın sol tarafında İNFO tuşu var, oraya bir iki saniye basılı tutarsan yol bilgisayarı saatin yerine devreye giriyor ve anlık tüketim, kalan menzil, ortalama tüketim gibi verileri gösteriyor...
Yandan çıkan dili sonradan fark etmişim...Bakmak istemediğimden benimki kasıtlı bi unutkanlık oldu biraz
Düşünmeyin yakıtı, tadını çıkartın çok km yapan birisi değilseniz
Normal değil abi söktür lpg yi benzinde kullan daha az yakarsınUzun zamandır hesap yapmıyordum, dün yaptığım hesaba göre (sağlıklı gelmedi bana) 20 litre lpg ile 180 kilometre yapmış görünüyorum... Yani 9 litre şehir içi tüketim normal değil...
Uzun zamandır hesap yapmıyordum, dün yaptığım hesaba göre (sağlıklı gelmedi bana) 20 litre lpg ile 180 kilometre yapmış görünüyorum... Yani 9 litre şehir içi tüketim normal değil...
Evet orantıyı ters kurmuşum... o zaman çok şaşırtıcı değil. Bir dahaki dolumda ortalama alırım...
Dün tekrar dolum yaptım; 140 kilometre şehir içi kullanımda 20 litre lpg aldı, aynı pompadan dolum yapmadım ancak iki tüketimin ortalaması 12-13 litre civarında oldu ki; guzunun standart tüketim değerlerini yakalamış oldum...Uzun zamandır hesap yapmıyordum, dün yaptığım hesaba göre (sağlıklı gelmedi bana) 20 litre lpg ile 180 kilometre yapmış görünüyorum... Yani 9 litre şehir içi tüketim normal değil...
Bence mükemmel ötesi.Günaydın arkadaşlar. Uzun suredir bende yakıt tuketimini ölçmek istiyordum. Sonunda nasip oldu. Geçen hafta LPG ayarlarini yaptırdım, filtre sini degistirdim. Mis gibi oldu. Gecen hafta perşembeden pazar gününe kadar ( pazar dahil) dört gün boyunca kırıkkale Ankara arası gidiş geliş yaptım. Toplamda 489 km yol yapmışım. Araç ta sadece ben vardım. Klima kapalı. 95-100 km sabit hizda. Gaz' ı 2.17 den opetten aldım. 75.97 TL gaz aldım. Araç 2006 manuel. 400 km si şehir dışı, 90 km si şehir içi.
Rakamlara göre km de 15 kuruş yakıyor. 100 km de 7.1 litre yakıyor gazda. Rakamlar hoşuma gitti. S
Discovery cihazımdan gönderildi