Cicero Karaeski
Sessiz
Hocam selamlar. Aracım şu an 98.600 km'de. Tüp görmemiş. LPG sistemini yeni taktırdım ve benzine göre çekişten bariz düştüğünü düşünüyorum. LPG performansını arttırmak için bana önerebileceğin güncel bir buji seti var mı acaba? İnternetten satın almam için link paylaşmanız harika olur açıkçası.20 bin km olduysa eğer bujileri doğal olarak zaten değiştirmen gerekir. Orijinal buji değerlerinde buji alıp, tırnak aralığını 0,7'ye düşürmek lpg için faydalı oluyor, alt devirlerde ateşleme canlı oluyor. Normalde orijinal bujilerin tırnak aralığın 1.1 olarak geliyor.
Ayrıca yağı en son neredeyse 3 sene önce değişmiş. Epey bir kötü vaziyette. Yağını, yağla birlikte diğer filtrelerini de değiştirmek istiyorum. Zaten 10 bin bakımına ihtiyacı var.
Forumu baştan sona okudum. Aracımın LPG'li olmasından ve Ankara'nın hava şartlarından yola çıkarak en uygun viskozite değerinin 5W-40 olduğuna karar verdim. (Kışın biraz daha ince olması daha mantıklı olabilir bana göre, bu sebepten 10W-40 düşünmüyorum). Ayrıca uygun fiyata full-sentetik olduğu için Mobil Super 3000 X1 5W-40 LPG (4L-2022); filtre seti olarak da Filtron 4'lü bakım seti kullamayı düşünüyorum.
Bu ürünler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Özellikle Filtron'un internette resmi bir mağazasını bulamadım. Acaba bu ürünlerde de yağ da olduğu gibi sahtelik durumları var mıdır?
Son olarak masraftan kaçmak için "motor yağı temizleyici" kimyasallar kullanmamak, ilerleyen zamanlarda pişman eder mi? Sıcak yağı 10-15 dakika bekletsem, motor içerisi eski yağdan yeterince arınmaz mı? (Öğrenci olduğumu belirtmiştim, bu tarz hesapları yapmak zorundayım )
Biraz uzun oldu, tüm sorularımı tek bir gönderiye sığdırdım. Umarım kafa şişirmemişimdir.
Herkese iyi forumlar!