Bahadır hocam; piyasadaki yaygın inanış Mazda ile lpg nin uyumlu olmadığı ve sorunlar çıkardığı yönde...
Fakat; 2.5 yıllık iki tane mazda sahibi olmuş birisi olarak çok şükür çözülmeyecek bir sorun yaşamadım, İlk guzu tam 8 yıllık OMVL marka (hakikaten kaliteli) ile kullanılmış ve sattığım kişi de kullanmaya devam ediyor, bir gün ayar istemedi, bir gün beni sıkıntıya sokmadı, sadece enjektörlerinde kirlenme meydana geldiği için hafif bir tekleme olmuştu, katkı maddesi ile bu sorunu çözmüştüm.
Şimdiki guzu da lpg'li (Romano) ve aldığımdan beri sıkıntı yaşamadım, satın aldığım kişi, ara ara lpg sorunu yaşadığını belirtmişti, sanırım kullanımdan kaynaklıydı...
Gelelim en can alıcı noktaya sübap sorununa;
Yeni nesil motorlarda hem ağırlık hem maliyet (diye tahmin ediyorum) açısından alaşımlı sübaplar kullandığı için lpgnin de yanma derecesi benzin gibi olmadığı için, hoyratça kullanılan motorlarda sübap erimesi meydana gelebiliyor... İşin göz ardı edilen noktası bence şu; alaşımlı sübapların olduğu motor lpg sistemli olmasa da, hoyratça kullandığı vakit illaki sübap erimesi olacaktır...
Geçen sanayide birisi ile muhabbete tutuştuk, motorun kesiciye sokmuş, yağlamayı da kesmiş krank mili arızası vermiş... Ben kadranı geçmezsem o araba ne işe yarar diyordu... Bu düşüncede olan kişiler için her daim her türlü risk var...
Sağlıcakla, hakkında hayırlısı hocam.