İkisi içinde kullanılıyor tek fark kalite gidip en kalitelisini alıp koyacaksınŞanzıman ve direksiyon ATF si farklı özellikler gösteren yağlar olabileceği gibi, aynı özellikte üretilen yağlar da var, eğer içerik direksiyon için de uygunsa sorun olmaz, ama uygun olmayan katkı varsa haklı çıkma ihtimalin var yani
Abi bu direksiyonun ayrı bir hidroliği yokmu peki ?şanzıman hidroliği kullanmak aynı işlevi görüyormu belki yanlışlığı orda yapıyor olabilirmisiniz tamamen bilmediğimden fikir yürütüyorum , bu arada videoyu yüklerseniz bende değiştireceğim
Anladım abi sağolasın umarım bu değişimden sonra renk istediğin gibi kalırDaha önceki aracımın atf yağı eksiliyordu, bende senin gibi düşündüğüm için ve kutuların üzerinde genelde otomatik vites fotoğrafı olduğu için yanılıyordum... Sonra, her iki yağın da aynı işlevi gördüğünü öğrendim...
İkisi de aynı yağ oluyor Serkan, fakat aracın yağ özelliklerini karşılamasına dikkat etmek gerekiyor, mesela bizim araçlarda Dexron III özelliğini taşıması gerekiyor, muadil olarak Dexron II de olabilir diyor kullanım kılavuzunda ama ben III kullanmayı tercih ettim, uygun fiyatlı bulunca da yağı sipariş verip ikinci kez değişim yaptım...
İkinci değişim sonrası çıkan yağın rengi... Sol taraftaki yağ, ilk değişim olmasına rağmen yine berbat olan yağ, sağ taraftaki ise ekleme yaparak sistemi temizlediğimiz nispeten kırmızı renge benzer bordo yağ...
Sen desene direksiyon dönmüyordu
Direksiyon yağı değişmediyse değişimi iyi oluyor pamuk gibi oluyor direksiyon
Kitapçığın varsa uygun olanı yazar, değerleri karşılıyorsa kullanabilirsin
Ne bekliyordunuz?Baya bi aydınlatıcı oldu)
Allah (C.C.)'ın Dediği Olur...!!!
Baya bi aydınlatıcı oldu)
Geçen hafta içinde aldım zaten;
Oto Şanzıman Yağı - Markaları & Fiyatları - n11.com
Bu 3 litre de o hazneyi kırmızıya döndürmezse, işin yakasını bırakırım artık...
Daha önce koyduğumuz muadil olarak tavsiye edilen Dexron II özellikli yağ idi, kullanım kılavuzunda bu ikinci tercih olarak verilmiş, fakat asıl yağı ATF 3 ve Dexron III olmalı diyor...
Aldığım yağ Dexron III özelliğini karşılıyor bakalım deneyip görecez.
Daha önceki aracımın atf yağı eksiliyordu, bende senin gibi düşündüğüm için ve kutuların üzerinde genelde otomatik vites fotoğrafı olduğu için yanılıyordum... Sonra, her iki yağın da aynı işlevi gördüğünü öğrendim...
İkisi de aynı yağ oluyor Serkan, fakat aracın yağ özelliklerini karşılamasına dikkat etmek gerekiyor, mesela bizim araçlarda Dexron III özelliğini taşıması gerekiyor, muadil olarak Dexron II de olabilir diyor kullanım kılavuzunda ama ben III kullanmayı tercih ettim, uygun fiyatlı bulunca da yağı sipariş verip ikinci kez değişim yaptım...
İkinci değişim sonrası çıkan yağın rengi... Sol taraftaki yağ, ilk değişim olmasına rağmen yine berbat olan yağ, sağ taraftaki ise ekleme yaparak sistemi temizlediğimiz nispeten kırmızı renge benzer bordo yağ...
Bulunan yağın üzerindeki spesifikasyonlar ile tavsiye edilen değerler uyuşuyorsa sorun yok. Bülent de bunu yazmış zaten.Baya bi yazı okudum aklımda kalanlara göre sordum. Nette bulduğum olası yağa göre sordum!!!