Galiba benim arayıp da bulamadığım ses bu kaynaklardan. Adem usta öyle söyledi. Ama yoğun olduğundan fırsat bulamayacak. Ne yapılabilir buraya Oğuzhan. Kaynak mı yaptıracağız?Arka plastik pandizot kısmı söktüğünüz zaman aşağıdaki gibi sac birleşim noktalarındaki puntaların atmış olacağını göreceksiniz metal tıkırtı sesi buradan kaynaklanıyor. 2004-2009 BK kasa için yazıyorum. Kaportacıya giderseniz halleder. Esneme ile zamanla atıyor puntalar.
Ekli dosyayı görüntüle 25850
Aynen Mutlu kaportacı halleder yalnız oksijen kaynağı yaptırmamaya çalış çok yakıyor boyayı ve çevresini. Punta kaynak olursa daha temiz olur.Galiba benim arayıp da bulamadığım ses bu kaynaklardan. Adem usta öyle söyledi. Ama yoğun olduğundan fırsat bulamayacak. Ne yapılabilir buraya Oğuzhan. Kaynak mı yaptıracağız?
Herkese merhaba
Pazartesi günü 2007 model çiçek gibi simsiyah AT Mazda 3 aldım, çok güzel sessiz fakat,bagajımdan sol taraftan sanki sacın üstüne bir civata düşmüşte tıkırdıyormuş sesi geliyor,Bütün bagajı boşalttım sesi bulamadım çıldırcak gibiyim. Benzer bir konuyu burada buldum Oğuzhan Bey pandizot plastik aksamındaki punta kaynaklar atmış olabilir yazmış,çok güzelde bir fotoğraf koymuş fakat,o fotoğraftaki yer pandizotun bulunduğu sağ ve soldaki plastiklerin altındamı kalıyor.İlk arabam umarım büyük sorun çıkarmaz,yardımcı olursanız sevinirim.
Üstad çok teşekkür ederim yarın servise götüreceğim,yağına suyuna baktıracağım dediğiniz yerleri kontrol ettireyimde,kazıklanmayayım,Bagaj amortisörleri ömrünü tamamladıysa da o lanet tıkırtı geliyor, Oğuzhan'ın paylaşmış olduğu arka koltukların dayandığı sac bölümdeki puntolar işlevini yitirdiyse de o tıkırtı gelir, ayrıca Z rotlara da bakmakta fayda var.
Z rotlara bir baktırın. İyi bir rot balansçı da anlar zaten başka bir sorun olup olmadığını.Şu an bende de böyle bir sorun var. Ama sadece sağa veya sola dönüyorsam oluyor. Sanki bagajda bir parça var da bir şeye çarpıyor sağa sola oynayınca. Sesin kaynağıni bir türlü bulamadım ama.
Sorunun kaynağını ikinci videoda bulmuşsun hocam... Bagaj amortisörleri değişecek. Bağlantı noktaları kontrol edilecek.Ses ve sebebi videolarda mevcut.
Ne yapabiliriz bununla ilgili bana yardımcı olursanız memnun olurum.
Bagaj amortisörü daha önce biri bozulmuş ve ikisini de yan sanayi ile değişmiştim abi.Sorunun kaynağını ikinci videoda bulmuşsun hocam... Bagaj amortisörleri değişecek. Bağlantı noktaları kontrol edilecek.
Şamyel çözer benceBagaj amortisörü daha önce biri bozulmuş ve ikisini de yan sanayi ile değişmiştim abi.
Sesin sebebi o olabilir diye elimdeki orijinal sağlam amortisör ile deneme yaptım ve ses yine aynı devam ediyor yani amortisörden değil ses.
Oradaki menteşe mekanizması boşluk yapmış ondan geliyor ama onu nasıl gideririm bilemedim
Biraz detay alabilir miyim bu konuda?Şamyel çözer bence
Bülent'in söylediği ile aynı yöntem üzerindesin hocam.Biraz detay alabilir miyim bu konuda?
Benim aklıma ince bir lastik contayı kesip oraya yerleştirmek gelmişti ama olur mu diye emin olamadım
Veli abinin de bahsettiği gibi şamyel parçası sıkıştırırsan o ses keser gibime geldi, yani videodan öyle anladımBiraz detay alabilir miyim bu konuda?
Benim aklıma ince bir lastik contayı kesip oraya yerleştirmek gelmişti ama olur mu diye emin olamadım
Burada bahsettiğim tıkırtı sesinin sebebi bagaj eşiğindeki plastik parçanın altında bulunan sacın sağ tarafındaki parçasının (ses sağ taraftan geliyordu zaten) puntası atmış ve araba esnedikçe orası gıcırtı yapıyormuş.Ses ve sebebi videolarda mevcut.
Ne yapabiliriz bununla ilgili bana yardımcı olursanız memnun olurum.