Bu şanzımanı kilitleyeni daha duymadık ama sen genede macera aramaAbart eksozdan sora sıkca yapyordum babam şanzımanı kitlrsen yaptırmam dedi tırstım acıkcası bi soryum dedim bidahada tövbe
Eksoz hastası olunca bide araba kırmızı Mazda olunca kara kızlarda naz kalmıyor zaten abim .Kara kızın nazı, mazdanın ara gazı ;D
Ben astrada birkaç defa yapmıştım o zaman birşey olmamıştı ama ilerîsi için bir sıkıntı çıkarır mı arıza verirmi onu bilemeyeceğim...
Bende öyle düşündüm devir yuksek olunca ses yapyor ama devir 2000 deyken D ye attığında 3. vitesten baslıyor herhangi bi ses gelmiyor.Araç dururken Şanzıman vuruntu yapar. N ye aldık diyelim pedalı dösemeye yapıstır araç 6000 deviri gördüğü zaman D çektiğinde için cızzzz eder. Tecrübeyle sabit :tey:
Seyir halindeyken örneğin 2000-2500 devirde normel seyirde giderken N ye alıp aragazını yaptıktan sonra araç sürüş devrine geldiğinde (2500-3000) D ye çektiğinde bir şey olmuyor.
Ancak daha yüksek devirlerde yani 6000 gibi D ye çeksek muhtemelen araç vites küçültür diye düşünüyorum ama vuruntulu bir düşüş olacağı düşüncesindeyim.
Selam otomatik vitesli arabalarda giderken vitesi boşa alıp tekrar D ye aldığım zaman sıkıntı olurmu. Ben giderken aragaz vermeyi sevyorumda.
Olur. N pozisyonunda yağlamayı kesersiniz (minimuma iner) Acil bir sıkıntı olmaz ama bir süre sonra vites geçişlerinde sarsıntı artışı, ilk D'ye geçişlerde kavrama gecikmesi olarak kendini belli etmeye başlar.
Bu tip kullanımlar için düz vitesi tercih etmek daha mantıklı olur. Ayrıca Otomatik araçlarda ara gaz vermenin hiçbir faydası da olmaz, çünkü tork konvertörü çıkış torkunu zaten geçilecek vites dişlisine göre adapte etmek için gücün bir kısmını kendi üzerinde absorbe edecektir. Yoksa vuruntu yapar geçişler.
Aynen elimde olsa duz vitesi kulanırdım kısmet otomatiğeymiş Bnde onla oynuyorum ama dediğim gibi bagırmasını istediğim zaman manuele alıp yuksek devirde kullanyorm onuda az yapyorum malum yakıt fiyatları. Emegine sağlık Üstad.Bakış açışı farkı diye buna derim işte. Biz gençlik aragaz derdindeyiz ama arabaya verecek zaraları düşünmüyoruz. Klavyene ve eline sağlık üstad :clap:
Ben hep uzun süreli beklerken D den N ye alırım ki bu eskiden bu yana hep yaptğm birşeydir otomatik araçlarda..bir zararı yoktur heralde bunun. Aksine faydası vardır diye biliyordum..yeni nesil araçlarda gerek yok buna derken benimki dahil mi buna
Yani evet abi ben de bundan dolayı bunu bilir bunu yaparım hepBunun zararı değil faydası var... Örneğin; kırmızı ışıkta beklerken, guzu gitmek istiyorum diye şanzımana yükleniyor, sende "sakin ol şampiyon, kırmızı yanıyor" diye frene basıyorsun... O0