Mazda 3 BK (2003-09) Antifriz Değişimi Hakkında Tavsiye

coskunnvrz

Sessiz
Araç Markası
Mazda 3 BK
Araç Renk ve Tip
Gümüş Gri Sedan
Değişimi yaparlen radyatörün altındaki hortumu söküyorum(tapayı tam açamadığım için hızlı boşalsın diye bunu söküyorum)
Topuz yıldız tornavida ile radyatör tapasını açıyorum.
Tankın kapağını açıp basınç tahliye deliğini orta parmağım ile kapatıp tana üflüyorum :D bu sırada boşalmış oluyor :D

Hrtumu ve tapayı kapatıp antifirizi dolduruyorum bu sırada hava kabarçıkları çıkıyor zaten , tankı maxın az üstüne doldurup arabayı çalıştırıp kaloriferi sıcakda maxa alıyorum biraz gaz vs veriyorum.
Arabaya bağlanıp sıcaklığı takıp ediyorum.
kaloriferi kapatıyorum , kapağı kapatıyorum fan açmasını bekliyorum bu sırada arada gaz verip fan açma süresini kısaltmaya çalışıyorum bi yandan da tankdaki seviyeyi kontrol ediyorum.

Termostat açma vs bi miktar seviye düşüyor fanda açtığında dikkatli bi şekilde kapağı açıp eksik kısmı tamamlıyorum.
2016 yılındaki Castrol ile yazışmanıza istinaden tekrar sormak istiyorum benim araç M3 2006BK şuan içerisinde mavi renkte antifriz var fakat marka ve içeriğini bilmiyorum. Aradan geçen bunca zaman sonra şuan önerebileceğiniz marka ve içerik açısından hangi antifrizi koymak gerekiyor. Teşekkür ederim.

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
2016 yılındaki Castrol ile yazışmanıza istinaden tekrar sormak istiyorum benim araç M3 2006BK şuan içerisinde mavi renkte antifriz var fakat marka ve içeriğini bilmiyorum. Aradan geçen bunca zaman sonra şuan önerebileceğiniz marka ve içerik açısından hangi antifrizi koymak gerekiyor. Teşekkür ederim.
Castrolü 1 kere kullandım sonrasında hep fl22 ile devam ettim.

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Anladım teşekkür ederim. Bulunduğum yerden temin etmem zor. FL22 nin içeriğine bakarak halen castrol radicool mü yoksa başka tavsiyeniz olur mu
Castrol radicool sf e bakmanın nedeni o zamanlar FL22 yoktu ondan araştırmıştım ondan sonra hiç bakmadım.
Tedbirli davranıp değişim zamanı yaklaşınca ayırıyorum kendime.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım teşekkür ederim. Bulunduğum yerden temin etmem zor. FL22 nin içeriğine bakarak halen castrol radicool mü yoksa başka tavsiyeniz olur mu
Yarın bakayım kalmışmı haber veriyim size.

Broadcast

Özkan
Araç Markası
Mazda 3 BK
Araç Renk ve Tip
Buz Mavi - HB
Antifrize değişimini geçen hafta yaptım, Opet yağ seçici programı yardımıyla 2007 BK kasa Mazda 3 aracıma uygun olan ürünü Opet antifreeze special kullandık, 3 litre antifrize içine 3 litre de su katarak -33C koruma sağladık.Bu arada renk mavi.

Üst Alt