MutluTEKİR
Aktif
Maşallah Hakan abi.
Otomatik vites tercihi günden güne artıyor. 10 seneye kalmaz 10 araçtan 7-8 tanesi otomatik olacak diye tahmin ediyorum.2018 yılı Mayıs ayı sonunda otomatik şanzımanlı otomobil satış adetleri 2017 yılı aynı döneme göre yüzde 8,77 oranında arttı. 2018 yılı Mayıs sonu otomobil satış adetleri geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında, otomatik şanzımanlı otomobil satışlarının payı yüzde 58,59’dan yüzde 65,12’ye (152.794 adet) yükseldi.
Kaynak; ODD (Otomotiv Distribütörleri Derneği)
Yakıt açısından fark olacağına ihtimal vermiyorum, ışıklarda kısa süreli N'ye almak ancak motor ve şanzıman kulaklarının ömrünü uzatır, bu uzatmayı da bizim fark etmemiz mümkün mü ayrı bir mevzu...Merhaba arkadaşlar 2006 mazda 3 dynamic otomatik vites ışıklarda yada kısa süreli beklemelerde kimileri D kimileri N de beklemenim hem. Yakıt açısından hemde sağlık li olduğunu söylüyor sizin fikriniz nedir bu konuda?
Çok teşekkür ederimForumda şöyle bir konumuz var
Tork Konverter Nedir? Nasıl Çalışır? Ne İşe Yarar?
Ülkemizdeki arabaların büyük bir çoğunluğu manuel (düz) vites olduğundan, çoğumuz tork konverter hakkında çok az bilgiye sahibiz. Çünkü bu sistem, yalnızca otomatik arabalarda kullanılır. Oysa araştırmalar gösteriyor ki, ülkemizde otomatik vitesli araba kullanımı gittikçe artmaktadır. Otomatik...www.mazdagaraj.com
Şu kısımda yazılan ifade;
Ekli dosyayı görüntüle 42630
D konumunda az da olsa yakıta olumsuz yönde etki edebileceğini gösteriyor.
Çok teşekkür ederimYakıt açısından fark olacağına ihtimal vermiyorum, ışıklarda kısa süreli N'ye almak ancak motor ve şanzıman kulaklarının ömrünü uzatır, bu uzatmayı da bizim fark etmemiz mümkün mü ayrı bir mevzu...
Yarım dakikadan uzun süreli ışıklarda ben genelde N'ye alırım...
Şimdi bazı arkadaşlar kızabilir ama, İstanbul'da trafiğin tam merkezindeyim, ama araç keşke otomatik olsaydı diye söylenmedim hiç. Tamam otomatik vites büyük rahatlık ama, araca tam olarak hakim olmak, istediğin gibi ayar vermek, kompresöre bindirmek paha biçilemez
Bende Manuel tercih ediyorum bahsettiğim araç babamın bende Manuel 323 var Manuel in tadı başkaBugün yine 100 km üstü yol yaptım;
Okmeydanı > beylikdüzü > ümraniye > beykoz > okmeydanı
Özellikle son 3 aydır çok fazla yol yaptım, çoğu ağır trafik ama gerçekten manueli çok seviyorum otomatikler ışıkta gitsem mi diye düşünene kadar ben eve gidip çayı demliyorum bir süre daha otomatik düşünmüyorum, hem daha çok gencim ihtiyarlayınca bakarık duruma göre
O trafikte debriyaja basa basa senin sol ayak uyuşmuş ondandırNeden bilmiyorum ama traktöre öyle alıştımki otomatik mi manuel mi artık hissetmiyorum
O trafikte debriyaja basa basa senin sol ayak uyuşmuş ondandır
Manuel de en çok yaptığım yanlış hareket; ayağımı debriyaj üzerinde unutmak oluyor.
Benim de sağ elim viteste yapışıktı. Otomatikte bile arasıra elimi topuzu tutarken buluyorumBenim hem o hem de vitesi sürekli tutmak
Benim de sağ elim viteste yapışıktı. Otomatikte bile arasıra elimi topuzu tutarken buluyorum