Evet arkadaşlar aracı bir tamirciye gösterdim, Hondacı bir arkadaş. Motorun arka tarafında bir müşür var direksiyon müşürü dedi onla oynadı ve ses kesildi ancak direksiyon dönünce tekrar yapar dedi. Çapak kaçması ile ilgili bir şey değil bu, Araca tüp takıldığı için basınçla alakalı bir sıkıntı var dedi. Basıncı düzenleyen bi valf varmış onun temizlenip ayar yapılması lazımmış. Mazdalarda bu durumun sık olduğunu söyledi. Şu anda motor normal gibi sizce bu basınç valfini ayarlatmalı mıyım?
bu durum da gösteriyor ki araç lpg montajında bir sorun var, basınçla ilgili problem zaten aracın hava alması ve basıncın düşmesi, sorun araç nereden hava alıyor,
1- acaba enjektörlerden bir tanesi arızalı sürekli açık kaldığı için basıncı geri veriyor,
2- hortum bağlantıları kontrol edilmesli ya yırtık hortum var ya da gevşek
bende başka bir lpg ustasına aracı gösterin gerekirse lpg hortumlarını kontrol ettirin hatta değiştirin,
lpg sisteminde manifold basıncını ölçmek için manifoldu bi yerden deliniyor bu genellikle boğaz kelebeğinin hemen arkası oluyor, orada da kaçak olabilir?