KumhoMrb arkadaşlar 185 65 14 ebadında tavsiye arıyorum izmirdeyim kar kış olmuyor malum yağmuru bol yazın sıcak bu etkenlere göre f/p olarak ne önerirsiniz teşekkürler
Nexen
Falken
Ortalama fayda fiyat markaları.
KumhoMrb arkadaşlar 185 65 14 ebadında tavsiye arıyorum izmirdeyim kar kış olmuyor malum yağmuru bol yazın sıcak bu etkenlere göre f/p olarak ne önerirsiniz teşekkürler
Yazlıkta "Goodyear EfficentGrip Compact" bahsi geçen ebat için tavsiyemdir . Kuru ve yagmurlu havada fren mesafesi çok çok iyi. Önceki arabamda yagmurlu havada çok tehlikeden ucuz kurtarttı beni. Desibel ve yakıt tasarrufunda da başarılı -ne kadar etkisi var tartışılır-. Kullanımış biri olarak tavsiyemdir. 15 inç ebatta compact yerine performans serisi de oluyor sanırım.Mrb arkadaşlar 185 65 14 ebadında tavsiye arıyorum izmirdeyim kar kış olmuyor malum yağmuru bol yazın sıcak bu etkenlere göre f/p olarak ne önerirsiniz teşekkürler
Evet, ana markaların yan ürünleri de var yazdığın şekilde, hiç tecrübe etmedim yan ürünleri.Daytona ve taurus hakkında bilginiz var mı lastikçi 4 adet 1000 tl diyor daytona brigstone taurus michelin üretimiymiş güya
Aracımda Nexen var genel olarak sorunsuz kullanıyorum. Falken ile aralarında o kadar fark olması ilginç, aynı ayardalar imajı var bende.Falken mi nexen mi diye sorsam. Yaz lastikleri için arada 100 tl fark var. Nexen 100 tl daha fazla. İkiside istediğim özellikte ama bu markaları hiç kullanmadım.
Jant boyama için mi?Jantları da boyatayım dedim, üzerinde kaplama var dökülüyor. 700 tl dediler, komple siyah olacak. Fiyat nasıl sizce...
Sadece boya için bence de, fazla fiyat.Jantları da boyatayım dedim, üzerinde kaplama var dökülüyor. 700 tl dediler, komple siyah olacak. Fiyat nasıl sizce...
Sendeki vernik atması , komple kazınması lazım bu tür işlemlerde kumlama + boya en iyi neticeyi verir.Jantları da boyatayım dedim, üzerinde kaplama var dökülüyor. 700 tl dediler, komple siyah olacak. Fiyat nasıl sizce...
Bu noktada tercihim Nokian olurdu... Forumda bir çok yerde tavsiye edilmişti.205 55 r16 ebatında lastik arayışındayım secenekleri birkaç modele indirdim ancak bazıları hakkında kullanıcı yorumu almak istedim.
sessiz bir lastik olması önemli.ikinci onemli kriterim ise uzun ömürlü ve sağlam olsun. fren yol tutuş vs yazmaya gerek yok sanırım.
ama 180le viraja giren biri degilim, ancak yanal destekleri de yeterli olsun virajda lastik canını vermesin. viraja girmesekte aniden yaptigimiz acil manevralari kaldirabilsin. kisacasi lastikte ortalama bir guvenlik ve maksimum konfor arıyorum.
1. nokian wetproof (300tl)
(weatherprof ile karışmasın)
bu lastik testlerden cok iyi puanlar almış. ancak yeni bir lastik olması sebebiyle, dayanıklılığını kullananlardan dinlemek iyi olur. petlas gibi ilk seneden sonra sertlesip ozelligini kaybederse yada parcalanirsa veya balon yaparsa diye korkuyorum.
2. hankook ventus prime 3 (300tl)
bu lastiğe cok sessiz diyorlar fiyatida güzel wetproftan daha eski uretim oldugundan kendini biraz daha kanitlamis bir lastik sanirim.
yinede nokiandaki belirsizlikler bundada gecerli.
bu lastikleri alamazsam asagidakilere yonelecem;
3. good year efficentgrip performance 4 kanal (350tl)
buda sessiz bir lastik ancak biraz pahalı ama kendini kanitlamis bir lastik
4. continental pc6 (400tl)
iyi lastik tartışılmaz ancak hem pahali hem biraz sesli diyolar, guvenligi saglamligi belli bir lastik.
ancak bukadar çıkmadan nokian veya hankook alabilmek niyetindeyim. yorumlariniz onemli.
GoodYear efficentgrip performance; bu lastigi 626 GF araçta, efficentgrip compact serisinide başka bir araçta (Broaway'de) bizzat kullandık. İnanılmaz sessiz bir lastik, fren mesafesi ıslak zeminde hissedilir derecede iyiydi. Hamuru yumuşak, yukarılarda biyerlerde de yazmış olmalıyım köy yolunda sık giden biriyim bi kaç kez havası inmişti. Mazda da Michelin Alpin 5 de kullandık, buda sezonuna göre tavsiyemdir.205 55 r16 ebatında lastik arayışındayım secenekleri birkaç modele indirdim ancak bazıları hakkında kullanıcı yorumu almak istedim.
sessiz bir lastik olması önemli.ikinci onemli kriterim ise uzun ömürlü ve sağlam olsun. fren yol tutuş vs yazmaya gerek yok sanırım.
ama 180le viraja giren biri degilim, ancak yanal destekleri de yeterli olsun virajda lastik canını vermesin. viraja girmesekte aniden yaptigimiz acil manevralari kaldirabilsin. kisacasi lastikte ortalama bir guvenlik ve maksimum konfor arıyorum.
1. nokian wetproof (300tl)
(weatherprof ile karışmasın)
bu lastik testlerden cok iyi puanlar almış. ancak yeni bir lastik olması sebebiyle, dayanıklılığını kullananlardan dinlemek iyi olur. petlas gibi ilk seneden sonra sertlesip ozelligini kaybederse yada parcalanirsa veya balon yaparsa diye korkuyorum.
2. hankook ventus prime 3 (300tl)
bu lastiğe cok sessiz diyorlar fiyatida güzel wetproftan daha eski uretim oldugundan kendini biraz daha kanitlamis bir lastik sanirim.
yinede nokiandaki belirsizlikler bundada gecerli.
bu lastikleri alamazsam asagidakilere yonelecem;
3. good year efficentgrip performance 4 kanal (350tl)
buda sessiz bir lastik ancak biraz pahalı ama kendini kanitlamis bir lastik
4. continental pc6 (400tl)
iyi lastik tartışılmaz ancak hem pahali hem biraz sesli diyolar, guvenligi saglamligi belli bir lastik.
ancak bukadar çıkmadan nokian veya hankook alabilmek niyetindeyim. yorumlariniz onemli.