Focus'la ilgili nasıl bir anın var. Ben 7 sene kullandım, nerdeyse hiç masraf etmedim.
Demek ki ben de senin gibi kullanıcıdan almışım.
Yanlış anlamayın sözüm meclisten dışarı, 10 yaşındaki bir aracı 17 yaşına gelene kadarki süreçte 7 sene boyunca masraf etmemek genellikle aracın dayanıklı olduğunu değil, kullanıcının bir şeyleri görmediğini veya görmezden geldiği manasını taşır benim için. Ya da bir önceki sahibi öyle tepeden tırnağa bakım yapmış ki pastayı yemek bir sonraki kullanıcıya kalmış. Tamam bendeki araç sorunluydu orası ayrı da normal standartlardaki bir araca masraf yapmamak da olağan değil benim gözümde...
Benim Focus ile güzel anılarım genellikle ateşleme ve elektriksel şeylerdi.
Elektronik konusu da en gıcığıydı zaten. Citroen'den sonra Ford gelir herhalde bu konuda.
Bir gün bakarsın kapılar kilitlenmez, aracın başında bekle 2-3 dakika sonra kilitlenir kendisi. Komple merkezi kilit sistemi değişecek derler. Bir bakarsın camlar kapanmaz. Bir bakarsın immobilizer uyarısı verir. Ertesi gün gösterge aydınlatmaları yanmaz. Tuş takımını sorarsın deli para isterler, Ghia olduğu için. Bir bakarsın benzin yemez, araç 100'ü geçmez, kamyonlar seni sollamaya başlar. Komple ateşleme/yakıt ekipmanları gözden geçirilir hem de bir kaç yerde yine randıman alınmaz falan filan... Üzerine benim de cahilliğim tuzu biberi olur... Böyle garip garip şeyler işte... Gözünü seveyim Mazda'daki elektronik şeysilerinin, aracı dereye at yine çalışıyor.
2.5 Mondeo'nun temizini bulmak, temiz Xedos bulmaktan daha zor
Araba işi birazda şans işi abi, kıliyoda olsa 7 sene arıza çıkarmayabiliyor
2,5 gibi bir düşüncem yoktu o zamanlar tabi. 98 veya 99 Ghia 2,0 olsun yeter demiştim. İyi ki de olmamış tabi işin diğer kısmı şimdiden bakarsam...
Gerçekten temiz bulmak zor 2,0'ler de dahil. Daha geçen aylarda komşunun 99 Mondeo'nun direksiyondaki hava yastığı adam aracı park ederken kendi kendine patladı gözümün önünde... Hala direksiyon öyle geziyor.
Bir ara mesaiye gelen bir abide 98 Mondeo vardı beyin arızası verdi, Ankara'dan çıkma beyin bulundu falan...
Kliyonun ilk 7 senesiyse olabilir tabi. Önemli olan sonraki 7'ler...