mustafayk
Kıdemli Üye
Sen de kırmızı almayaydınKediler Mazda'yı çok seviyor zaten, o kadar aracın içinde hep gelip benim aracın üzerine çıkıyorlar otoparkta
Sen de kırmızı almayaydınKediler Mazda'yı çok seviyor zaten, o kadar aracın içinde hep gelip benim aracın üzerine çıkıyorlar otoparkta
Başka kırmızılara da gitmiyor amaSen de kırmızı almayaydın
Geldim mi senin arabayı okuyalım bi.Başka kırmızılara da gitmiyor ama
Hatim inmek lazımGeldim mi senin arabayı okuyalım bi.
güle güle kullanın. boya işlemi eski boyanın üstüne mi uygulanıyor? yoksa komple soyup yeniden mi boyanıyor?
Zımpara yapılıp astar atılıyor, sonrasında yeni boya...
boya kalınlığı artıyor yani. bazı yerlerde komple ilaçla soyup, nikelajın üstüne sıfır gibi boya yapılıyor. boya kalınlığı ölçen alet ile bakınca da anlaşılmıyor. o yüzden sordum.
O işlem komple araç için muhtemelen 8-10 bin tl arası tutar. Boyanmış olmasını cihazın anlayıp, anlaması olayı bence gereksiz. Sonuçta ileride alan kişi boyalı olduğunu bilecek. Genelde galericiler ve lüks araç sahipleri o işlemi yapıp, sonrada nokta boyasız diye satıyorlar...
İlk defa duydum ama şaşırmadım ne de olsa işimiz gücümüz sahtekarlık, sorsan hepimiz Müslümanız...
Sahtekarlık yok ki. Aracın değişen parçası yok. Kazası yok. Çiziklerden dolayı boyatmak istiyorsun ve renk tutmuyor. Boyatsan Bu sefer satarken millet takılıyor. Kazasız değişensiz araba boyalı olsa daha iyi ama anlatamıyorsun. O yüzden soyup tekrar 50 mikron boya vurmak daha mantıklı geliyor.
Eğer soyulup güzel yapılırsa kimse anlayamaz
Ülen Ülen Ülen...Tansu'nun dediği olay bir anlamda himenoplasti operasyonu gibi bir şey.
Aracın boyasının komple soyulması fabrikada atılan antipas ve astarı da yok edeceği için çok sağlıklı görülmüyor.
Yeniden illaki yapılır ama fabrikada yapılan ile sonradan yapılan arasında uygulama olarak farklılıklar oluyoronlar yeniden yapılıyor. bu işlem tamamen boya için 20 binden başlayıp kaporta durumuna göre 50 bine kadar masraf çıkarıyor. m3'e değmez de lüks araba ve klasiklerde yaptırıyorlar.
Yeniden illaki yapılır ama fabrikada yapılan ile sonradan yapılan arasında uygulama olarak farklılıklar oluyor
Mükemmel bir emek var ortada fakat fabrikadan iyi boyamaları teknik açıdan mümkün değil. Yakın diyebiliriz ancak.
Mükemmel bir emek var ortada fakat fabrikadan iyi boyamaları teknik açıdan mümkün değil. Yakın diyebiliriz ancak.