Kenar kısımlarda ise; muhtemelen inip binilirken oluşan sürtünmeden dolayı kumaşın yıpranma izidir. Fakat; ilk defa Mazda koltuk döşemelerinden şikayet duyuyorum...Arkadaşlar konuyu hortlatayım. Aracımın koltuklarında (siyah) yer yer beyazlaşmalar var (özellikle kenar kısımlarda) toz gibi ama elle çırpınca gitmiyor bir şey sürtünce oluyor genelde. Bunlar kir midir yoksa koltuklar yıprandı mı? Başına gelen var mı ya da çözümü var mı acaba?
Maalesef çıkmıyor. Yıpranma onlar. Benimkiler çok hafif ama spreyle silmeme rağmen değişen birşey yok.Yıpranma gibi görünüyor temizleyip bakmak lazım Bülent abinin dediği gibi.
Abi boya derken?Sürtünme neticesinde oluşan yıpranma. 20 yıllık döşeme sağlam kalırken 5-6 yaşındaki döşemenin bu hale gelmesi düşündürücü bence.
Çözüm olarak boya veya kılıf ilk aklıma gelenler.
Siyah kumaş boyası. Fakat, kumaş iyice deforme olup erimeye başladıysa boya da yetmeyebilir.Abi boya derken?
Maalesef bu kronik bir durum abi. Benim eski 2007 m3'te de vardı. Temizledim ettim ama siyah renkteki o solgun görüntü geçmemişti. Eskilerin kalitesi yenilerde yok maalesef. Bu mazdada bile böyleSürtünme neticesinde oluşan yıpranma. 20 yıllık döşeme sağlam kalırken 5-6 yaşındaki döşemenin bu hale gelmesi düşündürücü bence.
Çözüm olarak boya veya kılıf ilk aklıma gelenler.