Geçtiğimiz haftasonu İlk temizlik-bakımı yaptım. Kullandığımız ürünler yukarıda belirttiklerimin dışında birkaç mikrofiber bez ve traş fırçası
Önce temizlik ürününü abartmadan sıktım ve köpürttüm. Kirlilik durumuna göre kullanılan fırça değişebilir. Tıraş fırçası biraz ufak ve yumuşak kaldı. Bir dahakine, çok sert olmayan bir elbise fırçası kullanmayı düşünüyorum nasip olursa.
Nano sünger ile köpüğün daha etki etmesini ve kirin çözünmesini sağladım. Tüm işlem bitince, aslında bu süngerin çok elzem olmadığı kanaatine vardım. Çünkü sünger kullandıkça küçük parçalar bırakmaya ve dağılmaya başladı. Temizliğe katkısı aşıkar ama mikrofiber bezi de sık sık temizleyerek aynı sonucu alabiliriz.
Temiz bir mikrofiber bezle köpüğü ve beraberinde kiri aldım. Sonrasında başka bir nemli bezle, durulamaya benzer mantıkla, deriyi tekrar sildim ki temizlik ürünü fazlası kalmasın. Nemli kalan yerleri de kuru ve temiz bir mikrofiber bezle sildim. Sonuç;
En son aşama, Deri bakım ürününün uygulanması. Ürünü elimle hafiften ovalayarak uyguladım. Aynı elimizi Kremler gibi. Zaten ürün de el kremlerine yakın. Kutu üzerinde, 48 saat sonrasında tam koruma gerçekleştireceği yazıyor. Ben de fazlalıkları silmeden, deri emsin diye beklemeye bıraktım.
İlk uyguladığımızda parlıyor ama birkaç gün bekleyince deri, bakım ürününü çekiyor ve temizlik sonrası mat görünüm tekrar oluşuyor.
Yalnız, bu işlemlerin sıcak bir havada yapılması çok daha etkili olacağı kanaatindeyim çünkü soğuk havada deri sertleşiyor. Ben kaloriferleri sonuna kadar açıp ısıtmaya çalıştım ama ne kadar da olsa yaz günü gibi olmadı. Tecrübeli üyelerimiz eksik-yanlış yaptığımız şeyleri düzeltsinler lütfen
Hepimize keyifli sürüşler dilerim...