cx-5 i ilk aldığımda sağ ayna kapanıp açılırken tutukluk yapıyordu garantiye zaten girmez diye çok sorun etmiyordum . ama servis ben talep etmeden mazda ya bildirmiş mazda da garanti dahilinde ayna motorunu değiştirmişti. bence garantiden hallederler.
Bugün sabah servise gittim ustalara çalışmadığı andaki çekmiş olduğum videoyu seyrettirdim. Arıza olduğuna ikna oldular. İyi ki kayıt etmişim çünkü ayna sanki yalancı çıkartmak istercesine sıkıntısız çalıştı serviste.
Usta aldı gitti kalibrasyon yaptık çalışıyor diye getirdi bi de yıkattı arabayı, mis gibi. Para da almadılar. Sevindim tabi. Hoşuma gitti.
Getirdim evin önüne parkettim. Kapılar kilitlendi sağ ayna kapandı.. solda tık yok. Kaldı gine
Aradım tekrar servisi sorunu anlattım. Abi aynayı değiştirmemiz lazım dedi.
Peki kaç para bu ayna?
Uzun bir beklemeden sonra fiyat :₺2100
Tamam değiştir garantiden o zaman..
Abi bu kullanıcı hatası garantiye girmezz..
Neden?
Mazda kuralları gereği falan filan vs..
Bu arada arabanın garanti dışı kaldığını gine söyledi.
Sebebi : 10000 de bir veya 6 ayda bir bakıma gitmesi gerekiyormuş fakat ilk sahibi ya bilmiyordu veya umursamamış 6 aylık dilimleri. Fakat km dolmadan senelik yapılmış 5-10 ve 20 bin bakımları. Şu an 22 binde.
20 bin bakımını da göremedi ekrandan çünkü Mersin deki servis işlememiş☹
Onu da aradım ve merkeze mail attırarak hallettim.
Bu hususta bana yardımcı olacak bilgili bir arkadaşa şu an çok ihtiyacım var.
Arabanın yağını geç değiştirmekle aynanın arızasının bir alakası var mı? Garantiden külliyen çıkmış mı oluyor araç?
Neyse işim vardı gittim. İkindi vakitleri hanım çocuğu okuldan almış gelmiş bi aradı ki beni sağ ayna açılmıyor sol ayna ile gittim geldim ...
YA SABIR!
Hani en sorunsuz araba idi Mazda?!?
Göze mi geldik nedir?
Kısmet, vardır bir hayır..
Servis danışmanı dedi abi hemen getir arabayı biz kayda alıp merkeze gönderelim..
Götürdük kayda alındı önü, arkası plakası, arızası..
Bir haftaya kadar bir sonuç alırız dedi..
Bir hafta mı?!?
Sağ ayna açılmıyor, sol kapanmıyor
Bir hafta nasıl olacak bu iş İstanbul trafiğinde?
Bişey söyleyim mi arkadaş araban allame i cihan olsa servisin sorun çözmek yerine engel koyuyorsa önüne türlü bahanelerle tutunamazsın piyasada.
Ha! diğer markanın servisi de şöyle böyle.. diyebilirsiniz...olabilir ama adamdan motor iste yarın koyar önüne . Ben bir aynanın fiyatı için 2 saat bekledim bugün. Düşünün fiyatı 2 saatte geliyorsa kendisi kaç zaman sonra gelir?
Vesselam
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi