Az önce öğretmenevinde tuttuğum odaya geldim. Ama ayaklarım hiç çekmedi buraya. Laptopta internet paketim bitmek üzere olduğu için yarın inşAllah resimleri atacam. Şuan sade ve sadece araç hakkında kendi çapımda yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.
RE78 diye bi forum sitesi varmış. Buraya gelmeden önce arayıp araç hakkında bilgi almasını söylediğim arkadaşın tanıdığıda orda idi bahsettiğim forum sitesinden. Araç hakkında hatrı sayılır bilgisi var. 40 dakika kadar sürüş yaptık araçla. Yollarında güzel olması sebebiyle hem sakin hemde agresif şekil kullandım. Ortalama 25-30 km arası yol yaptık. İlk baktığım şey yakıtı konusunda ki birbiriyle tezat yorumları test olmak oldu. Full depoydu 3-4 litre arası yaktı. Derdim yakıt değil sadece sağda solda duyduğum/okuduğum yorumlara hitafen bu konuya dikkat ettim.
Aracın motoru Adana Mıçı Mazda bayiinde 03/11/2014 tarihin de değişmiş. Sorgulattık teyit ettik hali hazırda faturası mevcuttu. Koltukların da ve döşemesinde zerre aşınma/yırtılma yoktu. Sıfır ayarında diyebilirim. Sahibi sağolsun çok cana yakındı benzin parasını karşılayarak Adana'ya bayiiye gitmeyi kabul etti. Detaylı testleri orda yaptıracaz Allah'ın izniyle. Sürüş yaparken kısa bir videoda çektim onuda yükleyecem resimlerle beraber.
-Aracın performansı çok iyi, biraz direksiyonu kırıp gaza yüklendiğimde o arka tarafın hafif sağ sola kayması gerçekten insanı gaza getiriyor.
-Daha önce sahip olduğum araçla kıyasladığım da vites geçişleri çok daha iyi ve yumuşaktı. (2011 Civic Type-R)
-Motor sesi kesinlikle hayran olunacak gibi. İnsan o sesi dinlemek için düşük devirlerde kullanmayı istemiyor. Zorla babam zorla.
-Oturma pozisyonu biraz daha aşağı seviyede olsaymış daha iyi olurmuş sanki. Ne sedan ne spor Sedspor tarzında sürüş keyfi aldım ben kullandığım kadarıyla.
-Çokça araştırdım ama arka kapılar ön kapılar açılmadan açılmıyormuş bu çoook çok az moralimi bozdu.
-Araçtan tık ses gelmiyor. Hor kullanılmış sağda solda hız/drift yapılmış araç gibi durmuyor. Zaten sahibini de görünce bi nebze olsun inandım. Aklı başında efendi biriydi. Öyle aracını çok hor kullanacak tiplerden değildi.
Daha çok şey yazarım aslında da çoğu hissettiklerimi kelimelerle tarif edemiyorum. Şimdilik bu kadar biran önce yatıp sabahın olmasını beklicem.
Tekrar aracın yanına gidebilmek için.
Sağ sağlim Adana'ya ulaşıp testleri yaptırdıktan sonra olumlu bilgiler aldığım taktirde uçakla gelip aşık olduğum araçla dönecem yurda.
Sizlerden istediğim şey serviste hangi konulara daha ağırlık verip üstüne düşeyim. Hangi sorunları görürsem çok kafaya takmıyayım. Bunlar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.