Arkadaslar benim kuzuda soyle bir sorunla karsi karsiyayim mazda 3 2006 aracimda gösterge paneline direk gelen kablo var ve artı şeklinde. Kontak kapalı şekilde araç kilitliyken bile aşırı elektrik tüketmesi sonucu akü 1 günde bitiyor. Kablo bağlantısı kesilerek denendiğinde akü sağlam olarak duruyor. Bunun sebebini bulamadılar. Burada anlayan fazla usta yok. Kablonun bağlantısı kesilince de; her çalıştırmada gösterge panelinin sıfırlanması can sıkıyor. Sigorta paneli kontrol edildi hata yok denildi. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
O kabloda bağlantı kesildiğinde gösterge sıfırlanıyorsa , o kablo aslında doğru kablo.
O kablo kontak ile bağlantılı olsa bu sefer kontak kapandıgındada sıfırlanırdı.
Peki neden kesildiğinde aküde sorun olmuyor???
O hat üzerinden kısa devre olan yani o hat üzerinden çalışan bişey var araçda ama ney?
Bunu bulmak lazım...
Peki nasıl bulunur.
Bu konuda kendimce devamlı denemeler yapardım.
Normalde Çalışmaması gerekn neler var ?
Kablo bağlı iken çalışıyormu bakardım.
Bide BK torpido kısmındaki ampullerden kaynaklı saçma gelen hatalar gördüğüm oldu.
Bütün ampülleri söker denerim.
Aslında bitane multimetreniz olsa Amper kısmında akünün + sını üzerinden geçirseniz ve o kablo bağlı iken çekilen amper ile bağlı değilken çekilen amperi kontrol edin?
Eğer akü o kablo yüzünden ise rakamları sallıyorum..
Kablo bağlı değilken 1A çeker , kablo bağlı iken 5 amper çeker.
Burda baktınız kablo bağlı 5 A çekiyor , siğorta kutusundan bütün siğortaları tek tek çıkarıp bakarım hangisi çıktıgında 5A , 1A düşüyor.
Bu arada Multimetreler genelde 10A kadardır. 10A den fazla akım geçerse içindeki siğorta atar.(kalitesine göre ya atar ya yakar )