BABA ÖZGÜR
Sessiz
herkese merhaba. kadran çubuklarını aydınlatmalı yapmak istiyorum ama çubukların ışık geçirgenliği yok bu konu da bilgisi olan var mı acaba ?
Bence o göstergeleri elleme elinde kalabilir. 20 yaşında üstünde plastik sonuçtaabi olmuyo ya gece güzel olmuyo.anlaşılan kimse yapmamış bu işi
Merakla bekliyoruz o zamangüzel olsun farklı olsun diye uğraşıyoruz işimiz gücümüz mazda hesabı neyse bu konu hakkında çalışacam olursa bi gelişme atarım buraya fotoları
görünmesini istiyorsanız fosforlu folyo kullanıla bilir beyaz kırmızı sarı renklerin 3m olarak reklam malzemesi satan yerlerde vardır yalnız. kalitesine dikkat edilmeli eger kendinizede güveniyorsanız hassas şekilde yapıştırın yalnız @Oğuzhan ın dediği gibi 20 yaşında araçlar plastiğinde bir ömrü var dikkat edingüzel olsun farklı olsun diye uğraşıyoruz işimiz gücümüz mazda hesabı neyse bu konu hakkında çalışacam olursa bi gelişme atarım buraya fotoları
94 model bende vardı mesela ısıklar yetersizdi komple saati söktüm lambalarını kontrol ettin kendine geldi bence ışığınızda yetersiz geliyor olabilir arkadaki lambaları kontrol edin istersenizgüzel olsun farklı olsun diye uğraşıyoruz işimiz gücümüz mazda hesabı neyse bu konu hakkında çalışacam olursa bi gelişme atarım buraya fotoları
Görünüm olarak led teknolojisi çok hoş olsa da bazen ömürleri kısa olabiliyor maalesef.Bu konu bu zamandan sonra canlanırmı bilmem ama sönük yeşil göstergeleri söküp renklendirme yaptım. Biraz amatörce olsada şuan daha iyi bir görünüme kavuştu. Ayrıca yorumlarda arkadaşların belirttiği gibi ibreleri söküp geri ayarını yapmak çok zor ve çok hassas.
Gösterileri söküp yeşil tabakasını kazıdım. Altında beyaz pleksi çıktı. Hatta resime dikkat ederseniz, 0-40 arası kazınmamış bölge.
Ekli dosyayı görüntüle 50339
Daha sonra etrafına beyaz led şerit çekip bağlantısını yaptım.
Hatta km saatinde bulunan gösterge oklarına mavi film çekip rakamları beyaz olarak bıraktım
Ekli dosyayı görüntüle 50340
Tabi ilk işlemde kandran oklarını söküp yeşil tabakayı kazıdıktan sonra geri montajını yapmıştım. Sadece beyaz olsun diye. Sonra gösterge oklarını mavi yapma kararı aldım ancak kadran çubuklarının ayarını zor yaptığı. İçin tekrar onları söküp arkasına daha iyi bir şekilde film çekemeden. Parça parça kesip yapmak zorunda kaldım.
En azından mavi sönükler ışıklardan kurtuldum.
Led çekmek istemeyen beyaz dipsiz led ampül de kullanabilir