DungeoN
Sessiz
Merhaba arkadaşlar, 2011 Dizel M3 ümün 4 enjektöründe de aynı hatayı fırlattı.
"Kod: P02CD - Silindir 1 Yakıt Püskürtücüsü A Kayma Öğrenmesi Maksimum Sınırda"
Yukarıdaki hatayı 4ü içinde veriyor. Bunlara bağlı olarak yaşadığım sorunlar şunlar :
1 - Klima açınca bayılma, kalkış sırasında boğulurcasına devirde ani düşüş ve sanki stop edecekmiş gibi pısma.
2 - Gürültülü Çalışma
3 - İlk Çalıştırmada çiğ mazot kokusu
4 - Sarsıntılı söndürme ve çalışma (bu sonradan oldu)
5 - Motor Performans testi %70 lerde
Bir abim enjektörlerin sesinin normal olduğunu, sorunsuz olduğunu söyledi. Ancak benim hoşuma gitmiyor bu durum. Bazen patinajla kalkmak istiyorum arapa geri pısıyor. Beygir gücü aynı olan Kangoo bile beni geçiyor, dandirik reno clio bile beni geride bırakıyor. Özellikle kalkışlar beni tiskindiriyor. Bir yere gittim, bu hatayı görür görmez, enjektörlerinde arıza var değişecek dedi. 8bin lira yapıyor 4 enjektör. Benzin döker yakarım daha iyi zaten volant arızası var ayrı bir konu açtım onunla ilgili birde bu olursa mahvolurum ben 12bin lira harcayamam çünkü yok.
Ford formunda buldum aynı sorunları yaşayan bir kişi, sorunun enjektörden değil, yazılımsal olduğunu söylemiş.
Şu şekilde anlatıyor orda resimli ama link vermek yasak sanırım o nedenle şimdilik vermiyorum.
"Kod: P02CD - Silindir 1 Yakıt Püskürtücüsü A Kayma Öğrenmesi Maksimum Sınırda"
Yukarıdaki hatayı 4ü içinde veriyor. Bunlara bağlı olarak yaşadığım sorunlar şunlar :
1 - Klima açınca bayılma, kalkış sırasında boğulurcasına devirde ani düşüş ve sanki stop edecekmiş gibi pısma.
2 - Gürültülü Çalışma
3 - İlk Çalıştırmada çiğ mazot kokusu
4 - Sarsıntılı söndürme ve çalışma (bu sonradan oldu)
5 - Motor Performans testi %70 lerde
Bir abim enjektörlerin sesinin normal olduğunu, sorunsuz olduğunu söyledi. Ancak benim hoşuma gitmiyor bu durum. Bazen patinajla kalkmak istiyorum arapa geri pısıyor. Beygir gücü aynı olan Kangoo bile beni geçiyor, dandirik reno clio bile beni geride bırakıyor. Özellikle kalkışlar beni tiskindiriyor. Bir yere gittim, bu hatayı görür görmez, enjektörlerinde arıza var değişecek dedi. 8bin lira yapıyor 4 enjektör. Benzin döker yakarım daha iyi zaten volant arızası var ayrı bir konu açtım onunla ilgili birde bu olursa mahvolurum ben 12bin lira harcayamam çünkü yok.
Ford formunda buldum aynı sorunları yaşayan bir kişi, sorunun enjektörden değil, yazılımsal olduğunu söylemiş.
Şu şekilde anlatıyor orda resimli ama link vermek yasak sanırım o nedenle şimdilik vermiyorum.
Bunu uygulayamadım 25 dk kadar bunu yapabileceğim bi yer yok bu konu hakkında fikir ve yardımlarınızı bekliyorum.Forscan ile ecu ya bağlanıp, "Öğrenilmiş Pilot(Ön) Enjeksiyon Püskürtme Değeri Sıfırlama" diyerek bu sıfırlama işlemini yapıyor, ardından :
Boş ve uzun düzlüğü olan bir yola çıkarak 3, 4, 5, 6. vitesten herhangi birini seçip 2500 d/d kadar hızlanıyoruz. Sonra frene basmadan 1500 d/d kadar arabanın yavaşlamasını bekliyoruz. (Ben 3. vitesi seçtim) Ve tekrar 2500 d/d hızlanma ve 1500 d/d yavaşlama… Hızlanırken tam gaza yakın pedala basıyoruz. Bunu 25 dakika kadar ara vermeden ve vites değiştirmeden hep aynı vites ile yapıyoruz. Devirlere kesinlikle uymamız gerekiyor. Yoksa forumda yazdığına göre tekrar baştan başlamak gerekiyormuş.
2500 --> 1500
1500 --> 2500
Burada hızlanma değil yavaşlama işlemi kalibre ediyor. Buna daha fazla özen göstermeliyiz.
Hepsi bu kadar…
SONUÇ
Aradan 3 gün geçtikten sonra hata kodlarına baktım. İşteee… Artık hiçbiri yok.
Sabahları ilk çalıştırmadaki duman artık yok ve düzenli bir çalışma karakteri oluştu.
Sese gelince… Gerçekten arabam sessizleşti. Hem de psikolojik değil bizzat ölçüm ile elde ettiğim verilere dayanarak söylüyorum. Arabada hata varken 83 db olan ses dün itibari ile 76 db’ye düşmüş. Ölçümlerimi normal motor sıcaklığında ve rölantide yaptım.
Yakıt için ise biraz daha ölçüm yapmam lazım ama sanırım daha iyi.
Özellikle 2. Viteste gaza basınca oluşan vurma hissi neredeyse yok olmuş durumda.