Konuya hemen bi güncelleme çekelim ve tecrübelerimizi aktaralım ki, işine yarayacak arkadaşlara yardımcı olmuş olalım.
Veli abinin koyduğu videodaki adımları takip edelim dedik, öncelikle amonyak tedariğiyle başladım. Amonyak 50 ml lik şişede alınabiliyor. İnternetten aldık, geldi. Evde, dedim açayım şunun kapağını, kötü koktuğunu biliyorum. Kızıma şaka yapacam aklımca. Kapağını zorlayarak açtım, pıss diye bir ses gelmesiyle; benim genzimin yanması ve nefessiz kalmam bir oldu. Nasıl pis bişeymiş bu. Dakikalarca kıvrandım durdum. Biraz daha fazla bu kimyasala maruz kalsam, muhtemelen öldürürdü. O yüzden aman ha aman çok dikkatli olun.
Daha sonra hanımla giriştik işe. Videodaki yolu takip ederek filmi sökmeye çalıştık. Çok zor oluyor, içeriye filmin üzerine serilen siyah plastiği aralayınca, amonyak uçuyor ve hemen cam filmi tekrar sökülmez hale geliyor. Amonyağı uygularken de, sulandırsak da bayağı zor oldu. Çok rahatsız edici bi kimyasal, o yüzden uygularken de çok sıkıntılı oluyor, nefes alamıyorsunuz, sık sık açık havaya çıkıp nefes aldık. Velhasıl, bu işlemi 2 kere yaptık, cam filmi, öyle asılınca çıkmıyor, kopup kopup durdu. Herhalde yarısını falan anca söktük, dip kısımlarda, zor ulaşılan yerlerde kaldı.
Ne yapacaz diye düşünürken, aklıma ısı tabancası geldi. Camın dışından ben tabancayla ısıttım, içerden hanım cam filmini çeke çeke çıkarttı. Meğerse ne kolay oluyormuş. Keşke amonyak işine hiç bulaşmasaydık dedik. Isıtılınca nerdeyse kendi kendine çıkıyor.
Ancak film çıkınca camın üstünde yapışkan bi madde kalıyor, o da ayrı bir sorun. Etiket sökücü bi kimyasal madde var, onu kullandık biz. Fazla uğraştırmadan yapışkanı çıkartıyor.
Benim tavsiyem; amonyakla falan hiç uğraşmayın. Direkt ısı tabancasıyla ısıtarak sökün. Ya da cam filmi takan güvenilir bir yer varsa ona emanet edin.