İşin teknik kısmında 20 bin km ömür biçiliyor, fakat lpg illeti; bujinin dengesini bozduğu için 10-15 bin değişim aralığı öneren yerler var. Çok maliyetli bir şey olmadığı için sık değiştirilmesi taraftarıyım. İlk 626 aracımda 10 binde değiştirdim, Mazda 3 te 10 bin olmadan değiştirdim, şu anki güvercinde henüz 3 bin kilometre olmadı, 10 bin km olmadan değiştirmeyi düşünüyorum.Herkese selamlar bizim araçların bujilerinin ömrü nekadardır benimki tahmini 10000 km oldu.bujilerim ngk marka.
Bu kasaların orijinal buji markası Denso'dur, bir sonrakinin de NGK'dır diye biliyorum. Ya da tam tersi. Ama ikisi de iridiyum değil tabi ki...Arkadaşlar mrb bugün lpg ayarına gittim usta bujilerine bakmak istedi denso marka iridyum buji çıktı çok iyi olduğunu söyledi bu markayı duymamıştım ngk biliyorum hep ama bilgisi olan var mı
İlk defa iridyum bujiye sahip, lpg'li bir sistemin sorunsuz çalıştığına şahit oluyorum...Arkadaşlar mrb bugün lpg ayarına gittim usta bujilerine bakmak istedi denso marka iridyum buji çıktı çok iyi olduğunu söyledi bu markayı duymamıştım ngk biliyorum hep ama bilgisi olan var mı
Tosun Usta bana niye NGK aldırdı ki? :SBu kasaların orijinal buji markası Denso'dur, bir sonrakinin de NGK'dır diye biliyorum. Ya da tam tersi. Ama ikisi de iridiyum değil tabi ki...
Bendekileri satayım.Tosun Usta bana niye NGK aldırdı ki? :S
Gidip Denso buji alacağım.
hocam siz araçlarınızda tek tırnak mı kullanıyorsunuz bşlmiyorum ama ben önceki araçlarıma hep 3 tırnak ngk alırım bakalım dedik denso çıktı ve usta pahalı olduğunu söyledi 3 tırnak bujiyi tavsiye ederimİlk defa iridyum bujiye sahip, lpg'li bir sistemin sorunsuz çalıştığına şahit oluyorum...
hocam siz araçlarınızda tek tırnak mı kullanıyorsunuz bşlmiyorum ama ben önceki araçlarıma hep 3 tırnak ngk alırım bakalım dedik denso çıktı ve usta pahalı olduğunu söyledi 3 tırnak bujiyi tavsiye ederim
NGK BKR5E-11, BKR6E-11
DENSO K16PR-U11, K20PR-U11
Diyor Mazda mühendisleri Fazla tırnak olması yakıtın düşeceği anlamına gelmez ben orijinalini öneririm.
Hepsi ve daha fazlası için
Mazda 626 GF GW (1997-02) Kullanıcı Kılavuzu
mühendislere ve görüşlere saygı duyuyorum ama ben yinede 3 tırnaktan yanayımOğuzhan yukarıda belirtmiş. Buradan da anlaşıldığı üzere Mazda yukarıdaki kodlarda bujileri tavsiye ediyor. Bir fark yaratacağını düşünmüyorum.
Bunların dışındaki buji tercihleri tamamen size kalmış.
Arkadaşlar mrb bugün lpg ayarına gittim usta bujilerine bakmak istedi denso marka iridyum buji çıktı çok iyi olduğunu söyledi bu markayı duymamıştım ngk biliyorum hep ama bilgisi olan var mı
mühendislere ve görüşlere saygı duyuyorum ama ben yinede 3 tırnaktan yanayım
Zaten sonraki bakımda bujiler 15 bini görmüş olacak. Bir Denso denerim artık.Bendekileri satayım.
Ya ikisi de aynı şey la. Takılma bu kadar. Sadece Mazda'nın yıllara göre anlaşması değişmiş sanırım, motor aynı motor; buji aynı buji...
Bence servisten isteyelim. Kutusu Mazda olsun içindekilerde Denso yazsın. İçin de rahat olsun kardeşim...Zaten sonraki bakımda bujiler 15 bini görmüş olacak. Bir Denso denerim artık.
Ali dayıda vardı, bir tek Mazda logosu latin harfleriyle.Bence servisten isteyelim. Kutusu Mazda olsun içindekilerde Denso yazsın. İçin de rahat olsun kardeşim...