İkisinin arasında gözlemleyebildiğin bir şeyler var mı peki?2007 model mazda 3'ümde orjinal iridyumları çıkartıp yerine bosh'un lpg için ürettiği 0,7 mm tırnak aralığı olan bujiyi kullanıyorum.
BOSCH 0242240653
İkisinin arasında gözlemleyebildiğin bir şeyler var mı peki?2007 model mazda 3'ümde orjinal iridyumları çıkartıp yerine bosh'un lpg için ürettiği 0,7 mm tırnak aralığı olan bujiyi kullanıyorum.
BOSCH 0242240653
Bunu izledikden sonra lpg bujisi aalmam gerektiğini düşündüm.
Aynen ben de böyle düşünüyorum şu an. İlginçtir ki kullanlar da genel olarak arada pek fark olmadığını söylüyorlar.Bunu izledikden sonra lpg bujisi aalmam gerektiğini düşündüm.
Iridyum alip kullanan varmi lpg ye uyan iridyum varmi fiyat nedirArkadaslar 2012 mazda aracima buji alcam ne onerirsiniz lpg var
Ben ıkısını de kullandım hem ırıdyum hem normal arac lpglıArkadaslar 2012 mazda aracima buji alcam ne onerirsiniz lpg var
Mesaj otomatik birleştirildi:
Iridyum alip kullanan varmi lpg ye uyan iridyum varmi fiyat nedir
Bazıları iridyum buji ile gelmiş ama benzinli motor için uygulanmış... Lpg ile iridyum stabil çalışmıyor.Orijinali neyse onu kullanın. İridyum buji pahalı diye (pahalı olan her şey daha çok para bırakır), İridyum takmak istiyor ustalar. Dedikleri kadar faydalı olsa araçlar o bujiyle gelir.
Veli abi neden tavsiye edilmiyor? Bence lpg kullanılan motorlarda iridyum olmalı....Sebebine gelince... Biz her yaz fındık bahçesi temizliği yaparız motorlu tırpanlar ile... Ağustos sıcağı ve uzun soluklu kullanım şartlarına maruz kalır makinalar... Eğer buji kötü ise ısınan makina ile beraber ateşleme kalitesi düşüyor motor tekliyor ve stop ediyor... Motorun ve bujinin soğumasını bekleriz... Soğduktan sonra sıkıntı yok yeniden ısınana kadar çalışır... Fakat çin malı bir motorlu tırpana çin malı buji değil de bosch gibi ngk gibi kaliteli buji takınca kesinlikle bu yaşadıklarımızı yaşamadık... Eğer motor husqvarna sthil gibi kalite bi markaysa zaten problem yok.... Neden iridyum.... Hepimizinde bildiği gibi lpg nin benzine göre vermiş olduğu ısı alev alma sönme tepkileri daha farklı ve yüksek olduğundan... Bu ısı farkından dolayı subaplarda nasibini almakta... İridyum bujilerde kullanılan malzemeden ötürü yüksek sıcaklıkta çalışmaya normal bujiden daha elverişli.....Edindiğimiz tecrübeden yola çıkarsak artan sıcaklık buji ateşleme kalitesini düşürdüğünden bizim yüksek ısılarda bile stabil ateşleme yapabilen buji seçmemiz gerek... Çalışma koşullarının üzerinde ısıya maruz kalan buji güçlü ateşleme yapamayacağı için bu aracın tepkiselliğine ve yakıt tüketimine doğrudan yansıyacaktır... Ayrıca iridyum alacağıma normal buji alır her 10 20 bin de değişirim mantığınıda bu sebeple çürütüyoruz... Buji eskiyen aşınan bir malzme değil... Buji belli sıcaklıklarda doğru ve verimli çalışmaya müsait bir ekipman... Siz onu olması gerekenden daha fazla ısıya maruz bırakırsanız o çalışsa dahi %100 performans ile çalışamayacağı için bu size yakıt ve tepkisellikte zayıflık olarak geri dönecektir... Maliyetler hesaplandığında ömür anlamında zaten iridyum satın almak gene mantıklı.... Her 10 bin bakımda 50 tl vermek ile 100 bin ömürlü iridyum bujiyi hadi diyelim lpg den kaynaklı 60 bin km de değişelim 50x6=300 tl yapar bugün 115 130 160 gibi rakamlara iridyum alınabiliyorken bosch tan bence hiç gerek yok.... Bunlar benim kişisel tecrübelerim sonuçta usta değilim fakat makinalar ile haşir neşir olduğumdan mantıken kıyaslamada yapınca yollar iridyum a çıkıyor.... Genede siz bilirsiniz... Ha direkt enjeksiyonlu motorlarda dısı gibi mitsunun gdi si gibi motorlarda zaten mecburen ve kesinlikle iridyum kullanılmalı normal buji bu çalışma prensibi için gecikiyor..... Saygılar...Lpg'li motorlarda iridyum buji tavsiye edilmiyor. Normal bujilerin tırnak aralığını 1,1 den 0,7 ye düşürüp takın derim.