Bu serüvenin devamını merakla bekliyorum...Arkadaşlar herkese merhaba
2008 Mazda 3 1.nesil otm vites aracı 2 yıl önce din kültürü öğretmeninden İstanbul'dan aldım.Araç 2 yılda onda kalmış Urfa İstanbul arası kullanmış.Aracı aldığımda teste tabi tuttum.testte zorladılar hafif performans düşük denildi ama sürüşte çekişte problem yoktu.2019 yazında klima açınca uzun yolda çekiş düşüklüğü kendini hissettirdi.REM OTOMOTİVDE YAĞ VE FİLTre değiştirdim.USTA sesinden senin süpap yanık dedi.Fakat arabada rolati dalgalanması baş göstermemişti,çekiside klimasiz gayet güzeldi.Genede fiyat teklifi aldım 3200 süpap değişimi motor kulağı Z rotalar derken 5900 fiyat çıkardılar.GÖZÜM KORKTU.idare eder belirtiler başlarsa değiştiririm diyerek 1 ay erteledim.BAŞAYARDA kompresyon testine soktum.4 ü de iyi denildi.Yakita katkı maddesi konuldu.BU arada ROLANTİDE TİTREME ve motor soğukken stop etmeler başladı.Forumu araştırdım boğaz kelebeğini mat sensörü bu temizleyin değişen birşey olmadı.Sabah yolda giderken endişe içinde gitmeye başladım bir iki kez yolda giderken stop etti.araç ısınınca çekiside gidiside güzel günün boyu sıkıntısını kullanıyorsun.Araci isitirken terliyordum stop etmesi hem benzinde hem gazda soğukken ve rolantinin dalgalanması beni yıldırdı.BELKİ rölanti motorudur diye FURKAN otomotive gittim.300 le kurtulursun diye düşünürken SATILMIŞ usta sabah kompresyon testini yaptı özellikle 2 numaralı piston düşük çıktı,2000-4000 arası masraf çıkar denildi tamam dedim,sonra aracı söktükten sonra %5 %7 %5 %5 başta piston yataklarının genişlediği sonra hepsi %7 aşınmış denildi süpapları yapsak gene aynı sorunları yaşarsın denildi,rektefiye ustasına bu araç senin olsa yaptırırmisin diye sordum yaptırırım dedi.Güvenip mecburen tamam yapalım o zaman dedim 6000 ortalama fiyatla yapılmaya başlandı.2 hafta FURKAN otomotivde kaldı bugün teslim aldım.ÖNCEKİ ve yeni halini,Ankara da Mazda sahibi olmanın sıkıntısını detaylıca yazacağım belgeleri ile.
Rektefiye ustasına araç senin olsa, yaptırır mısın? Sorusuna "hayır gerek yok" cevabını beklemek samanlıkta iğne arayıp bulmak gibi geldi bu devirde...