Merhaba,
Sizinle çok yakın yerlerde oturuyormuşuz. Ben de sizinkine benzer bir rota izliyorum her gün. Yakıt verileriniz gayet başarılı.
Şuan kullandığım aracı boyutları ve düz vites olması nedeniyle eşim kullanamadığı için Mazda 3'e geçme planımız var.
Size yakıtla ilgili birkaç soru sormak istiyorum.
- Klima ortalama tüketimi 1-2 lt kadar artırıyormuş. Bu doğru mu?
- Klima açıkken çekiş bariz şekilde etkileniyor mu?
- Agresif kullanan biri değilim ancak bu kullanımda bile 7 lt'yi geçmemeyi nasıl başardınız? Bunu sormamın nedeni, araç testlerini okuduğumda 8-9 lt civarı yakıt tüketimlerinden söz ediliyor olması.
Teşekkürler.
Merhaba,
Klima bende 22.5 derecede ayarlı devamlı çocuk olduğu için..Gayette iyi serinletiyor. Ben en çok 7.1 lt gördüm..Son 5-6 gündür klima hiç açmadım, şu anda ortalama 6.4 lt..Ben bazen sakin bazen agresif kullanıyorum..agresif olduğunda anadolu bulvarı istanbul yolu sabaha 110-120 yaptığım oluyor..Akşam trafikte geliyorum yoğun olan saatlerde. Şuna dikkat ettim agresif kullanırken devirli kullanırsanız nasıl oluyor diyebilirsiniz ayağınızı hafif gaztan çekip vites attırmasını sağlarsanız araba daha az zorlanarak ivmeleniyor..yeni mazda 3'ü olanlar bunu test ederek yakıttaki farkı görebilirler..Rampalarda bile farklı yöntemler geliştirdim artık
Pedal çok farklı araba ne gidiyor ne gitmiyor gibi davranıyor ama alışınca sizde ona göre kullanıyorsunuz.Şu anda araç 7400kmlerde..
Klima açıkken ben bir fark hissetmedim..Çekiş sadece rampalarda zorluyor, klima açık yada kapalı olsun farketmiyor..
Aracın testlerde çok yakması test aracı olmasından kaynaklanıyor. Forumda yeni mazda 3 sahibi arkadaşların yorumlarına bakarsanız aşağı yukarı aynı herkesin. Test araçları kısa mesafelerde zorlanarak kullanılıyor ve hiç sıfırlanmıyor..Doğal olarak yakıt yüksek oluyor ve klima hep açık şekilde kullanıyorlar. İçiniz rahat olsun konfor, tasarım, kullanış ve yakıt gayet güzel..