Aracının yakıt tüketimi makul değerlerde, otomatik şanzıman varsa çok iyi değerlerde.Merhabalar.
Aracım 50binde 40binde almıştım, uzun yolda 100-110 km/sa ile giderken 5.5 6 arası yakan aracım şehir içinde 9 u görüyor. Sizlerde de mi böyle?
Böyle değilse nerelere bakmalıyım?
Hatta evle işyerim arası 2km çok fazla dur kalk yapıyorum, bu 2kmde 11 12 arası ortalama veriyor.
Kışın 2 km de araba ısınmıyordur ve kış ortalamanız gayet normal şehir içi için ki afyon da yaşıyorsunuz diye düşünüyorum. yazın sehir içi 1-2litre kadar düşecektir.Merhabalar.
Aracım 50binde 40binde almıştım, uzun yolda 100-110 km/sa ile giderken 5.5 6 arası yakan aracım şehir içinde 9 u görüyor. Sizlerde de mi böyle?
Böyle değilse nerelere bakmalıyım?
Hatta evle işyerim arası 2km çok fazla dur kalk yapıyorum, bu 2kmde 11 12 arası ortalama veriyor.
Aynen Afyondayım. Kışın daha fazla yakmağa başladı diye yazacaktım ilk mesaja aklımdan çıkmış.Kışın 2 km de araba ısınmıyordur ve kış ortalamanız gayet normal şehir içi için ki afyon da yaşıyorsunuz diye düşünüyorum. yazın sehir içi 1-2litre kadar düşecektir.
Aracının yakıt tüketimi makul değerlerde, otomatik şanzıman varsa çok iyi değerlerde.
Tasarruf modu yok , kalkışlarda gaza çok yüklenmezsen yakıt düşebilir.Aynen Afyondayım. Kışın daha fazla yakmağa başladı diye yazacaktım ilk mesaja aklımdan çıkmış.
Evet otomatik.
Hepinize teşekkür ediyorum.
Bir süredir aklıma takılıyordu bu konu, bu cevapları aldığım iyi oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu arada aracı yakıt tasarruf moduna nasıl alıyoruz?
Afyon’da gazımın donduğunu biliyorum değerler bence normal.. arabayı ısınsın diye bırakıyordum markete muhabbete gidiyordumAynen Afyondayım. Kışın daha fazla yakmağa başladı diye yazacaktım ilk mesaja aklımdan çıkmış.
Evet otomatik.
Hepinize teşekkür ediyorum.
Bir süredir aklıma takılıyordu bu konu, bu cevapları aldığım iyi oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu arada aracı yakıt tasarruf moduna nasıl alıyoruz?
Otobüsten inip Kolaylı tesislerine girene kadar kulağım, dokunsalar kopup düşer hale gelirdiAfyon’da gazımın donduğunu biliyorum değerler bence normal.. arabayı ısınsın diye bırakıyordum markete muhabbete gidiyordum
Tasarruf modu yok , kalkışlarda gaza çok yüklenmezsen yakıt düşebilir.
Ön fren balataları ne durumda, hiç değişti mi..
Frene basmadım çünküGaza da yüklenmiyorum kalkışlarda ama.
Balataları değişmemiş hiç ama balataları gözle kontrol ettik seviyesi iyiydi.
Çok arayacaksın bu değerleri MaşallahBugün Marmaris-Antalya yolculuğumda arabada 4 yetiskin + 1 bebek (bebek koltugunda), bagajda 3 bavul + bebek arabasi, ön ve arka yolcular ayak altlari dolu (arabada kola kutusu koyacak yer yoktu yeminlen, arka camın önünü boşaltın bari vicdansızlar, bisey gorünmüyor dedim en son ), klima 20'ye ayarlı halde 6.7 lt ortalama ile geldik. Zorunlu yavaslamalar ve sollamalar haricinde 100-110 arasi hizi sabitledim hep, yol genel olarak sakindi. Antalyaya girdikten sonra 1700-1730 arasi sıkışık trafikte Konyaaltı-Lara arasi sehirici trafikte ise 7.4 lt ortalama gordum.
+2'ye fitimÇok arayacaksın bu değerleri Maşallah
23 sayfaya yakın yakıt tüketiminden bahsedilmiş. Bir kaç sayfayı ele alıp kullanıcıların tüketim değerlerinin ortalamasını alırsak 100 km'de ortalama 6-7 lt çıkıyor. 60 km yolda da ortalama 3,5-4 litre yakar. Net bir rakam hiç bir zaman bilinmez. Sizin Honda her seferinde aynı tüketimi sağlıyor mu?şuan resimde gördüğünüz fb7 lpg-benzinli araç sahbiyim..kurban olayım artık aktif uzun yolda kullanan tecrübesi olan benzinli mazda3 2014- yakıt tüketimini paylaşsın oku oku nirvanaya ulaşacağım artık yani..hanım 30+30 =60 km yolu hız 95 hız sabitlemeye gidecek olsa gidiş dönüş kaç lt yakar bu araba tam netleştireyım de ona göre bakayım araba almaya
hafta sonu uzun yol gezmeler !!!!!Ekli dosyayı görüntüle 37896
Tam okumamışsınız sanırım. 4.7Lt güncel veri gösteriyor. Kullandığınız yol rampa, hava şartları vb etkenleri koyup 5.5Lt civarı diyebilirsinizşuan resimde gördüğünüz fb7 lpg-benzinli araç sahbiyim..kurban olayım artık aktif uzun yolda kullanan tecrübesi olan benzinli mazda3 2014- yakıt tüketimini paylaşsın oku oku nirvanaya ulaşacağım artık yani..hanım 30+30 =60 km yolu hız 95 hız sabitlemeye gidecek olsa gidiş dönüş kaç lt yakar bu araba tam netleştireyım de ona göre bakayım araba almaya
+1Eşiniz kullanacaksa, otomatik olacaksa yol düzse, 100 km/6 litre olarak düşünmenizde fayda var.