Son 2-3 gündür hız sabitleyiciyi kullanmıyorum,daha önceleri 5-5.5 lt lik yakıt 4-4.5 lt ye düştü.Yarın ya da diğer gün yakıt alacam ve diğer depoyu hız sabitleyicisiz kullanacam.çok ilginç geldi bana bu durum...
Not: Bu yakıt verileri motor sıcakken göz değdirmeyin hemen
Değerler keşke her zaman öyle olsa,şu an ort. 6.7, yarın depoyu fulleyince muhtemelen 6.5 çıkacak..Hız sabitleyici öndeki araca odaklandığı zaman gereksiz vites değişimleri, ani gazlamalar yapıyor, ondan kaynaklı bir durum bence. Ben hız sabitleyiciyi açınca manuel moda alıyorum, daha efektif olduğu kanaatindeyim. Bi de öyle ölçüm yapın. Değerler mükemmel yalnız, Maşallah
Sağol kardeş,değerler 6.5 iyi mi?İstersen ömür boyu manuel modda kullan ne zararı olacak ki,değerler süper maşallah
Elbette iyi abi benim rahmetli dizel de böyleydi , düşünSağol kardeş,değerler 6.5 iyi mi?
gün geçtikçe motor fazla yakıyordur hocam.Mazda sitede fabrika verisini arttırmış,ne oldu acaba...
Abi ya şikayet oldu dediğinizden fazla yakıyor diye ya da donanımdaki artışlar yakıtı arttırdı.gün geçtikçe motor fazla yakıyordur hocam.
Abi kılavuz 95 oktan diyor,nitro dan verince sordum,bu 97 oktan mı dedim,evet deyince nitrosuzu istedim ama pompacının da tam emin olduğunu sanmıyorum.Kafan karışıyorsa hocam 95 oktan benzinden şaşma bence.
Yakın zamanda bende Shell den benzin alırken pompacı arkadaş aynı şeyi sorduğunda, "ne işe yarıyor" dedim, performans arttırıyor dedi, arasında da 2 kuruş mu ne fark var dedi, kuruş muruş önemli değil de, 1.5 tonluk bu guzuya ne versen performansı artmaz dedim ama sen yine de nitro koy dedim.Abi kılavuz 95 oktan diyor,nitro dan verince sordum,bu 97 oktan mı dedim,evet deyince nitrosuzu istedim ama pompacının da tam emin olduğunu sanmıyorum.
Acaba nitro başka bişeymi diye düşündüydüm...
Abi 2 kuruşla ne performansı artacak orası ayrı da...Yakın zamanda bende Shell den benzin alırken pompacı arkadaş aynı şeyi sorduğunda, "ne işe yarıyor" dedim, performans arttırıyor dedi, arasında da 2 kuruş mu ne fark var dedi, kuruş muruş önemli değil de, 1.5 tonluk bu guzuya ne versen performansı artmaz dedim ama sen yine de nitro koy dedim.
Artan bir şey hissetmedim orası ayrı tabi.
Ya bülent 2.nesil mazda 3 ten şöyle bişey anımsıyorum,manuel modda kullanmak vites kolunun orada ısınmaya neden oluyordu sanki...İstersen ömür boyu manuel modda kullan ne zararı olacak ki,değerler süper maşallah
Ya bülent 2.nesil mazda 3 ten şöyle bişey anımsıyorum,manuel modda kullanmak vites kolunun orada ısınmaya neden oluyordu sanki...
Kaçtı? kaç olmuş abi ?Mazda sitede fabrika verisini arttırmış,ne oldu acaba...