Diğer Mazda 3'ümde de olan ve neredeyse her Mazda 3 te olan bagaja su alma sorunu bu aracımda da karşıma çıktı. Bagajda su olduğunun farkındaydım fakat balık yüzecek kadar çok olduğunu bagajı söktüğümde gördüm. Bagajın trimlerini, stepne vs söktüm ve temizledim 2 gün boyunca da iyice havalanmasını sağladım. Bagajın nerelerden su aldığını tespit ettim zor olmadı su gelen yerler belliydi. Tabiki bagaj fitilinden de su alıyormuş ona da beyaz silikon gibi birşey sıkmışlar daha önce ama benim tabirimle kaptırma bir iş. Araç 5 aydır bende fakat silikon hala kurumamış. Önce fitilin içinde bulunan beyaz silikonu temizledim ardından yıkayıp önce güneşte sonra sobalı ortamda iyice kuruttum. Sonra siyah dyson marka silikon ile yerine tekrar taktım.
Bagaja diğer su giren yerler için benim çözümüm diğer aracımda da uyguladığım membran çözümü tavsiye ederim. Uygulaması kolay, conta vazifesi de görüyor severek kullanıyorum. Bir tarafı kendinden yapışkanlı ucuz da bir malzeme adetaş yapıdan almıştım almak isteyen olursa. Su alan noktalar şu şekilde; stop lambaları, bunlar için etrafına bu malzemeden bir kat daha conta yaptım su gelmesini engelliyor, stop lambalarının çamurluk tarafında olan kliplerin etrafı, buralardan su alıyor, etrafına elimdeki malzemeden içine ve dışına uyguladım, tamponun vida ile çamuruk tarafından montajlanan yeri ciddi su alıyor buradan, aynı çözüm burada da devreye giriyor membran, ayrıca tamponu sökerek sağ ve sol tarafta olan tampon tırnaklarının oturduğu beyaz plastiklerinde etrafına bu membrandan yapıştırdım sonra da topladım. Bu membran hem bu parçaların su almasını engelliyor hem de yerinden oynamasını engelliyor. Benim çözümüm bu şekilde oldu.
Ayrıca bakımlarda kullanmak üzere bir rampa yaptım ve bu rampa ile ilk bakımı da gerçekleştirdim. Yağ(5w 30 Total), yağ filtresi(mahle orjinalle birebir aynı sadece üzerinde mazda yazmıyor) ve hava filtresi(filtron) değişimi gerçekleştirdim. Bu bakım bana 240 ₺ ye mal oldu. Yağ 150₺, filtreler kargo dahil 90 ₺. Servis fiyatı 800 ₺ küsür olarak haldızdan bilgi aldım.