Murat Yılmaz
Seçkin Üye
Bandrollü lazım galiba. Pioneer' ın sitesinde ki bayiye gittim.
Amazondan al, ben bayiilerine bile güvenemiyorum
Bandrollü lazım galiba. Pioneer' ın sitesinde ki bayiye gittim.
Gümrük vergi olaylarını araştırayım. Teşekkür ederim Murat abi.Amazondan al, ben bayiilerine bile güvenemiyorum
Bu ses sistemi olayı çok derin bir olay ve araca olduğu zaman aracın sedan mı hatchback mi olduğu bile önem kazanıyor bana göre.
Öncelikle mid takımları daha çok temiz ses vermeye çalışırlar ve bass sesi vermezler, ancak oval diye tabir ettiğimiz 6x9 hoparlörler subwoofer kadar olmasada, midlere göre daha belirgin seviyede bass vururlar öyle ki 2 takım (4 adet) oval hoparlörü arka cam önüne dizdiğinizde dikiz aynasının çok azda olsa titrediğine şahit olabilirsiniz..
Zevkler ve renkler tartışılmaz diye boşuna dememişler, şahsen dünyanın en kaliteli markası da olsa benim için subwoofer yoksa o ses sistemi sistem olamaz, çünkü midlerin veya ovallerin inebileceği, verebileceği frekans aralığı belli.. alt frekans hastası olan ben içinde subwoofer kaçınılmaz oluyor, evimde bile subwoofer, oval hoparlör ve amfi kullanıyorum düşünün..
Arabaya gelirsek ben kapılara mid takımı takılmasından yanayım çünkü yuvarlak olduğu için hem görüntü olarak daha hoş duruyor ve daha kolay monte ediliyor, oval hoparlörler ise tam arka cam önüne monte edilecek tarzdadır o nedenle şahin, doğan ve tipocular cam önüne koyabildikleri kadar oval koyarlar
Sizin bass merağınız veya hastalığınız yoksa, araba komple titremesin alttan alttan hafiften tırın tırın bass sesini alıyım, tizler de sağlam olsun özellikle yüksek seslerde patlama çatlama yapmasın diyorsanız, 4 kapıya mid takımı alsanız bile işinizi göreceğini düşünüyorum.. ek olarak cam önünde orijinal hoparlör yeri varsa oraya da 1 takım oval ve ya mid konulabilir.. yalnız şöyle bir sıkıntı var ki, mid veya oval aldığınız da bence amfi de alınmalı, pioneer teyplerin kendi çıkışı 4x50 watt olur genelde ve aldığınız hoparlörlerin rms değerleri 50 üzerindeyse amfi gerekli diyorum fakat rms değerli ufaksa teybin kendi çıkışını da kulanabilirsiniz, genelde ülkemizde şahit olduğum şöyle bir olay vardır, adam 1 takım oval hoparlör alır cam önüne koyar, pioneer teyp alır direkt teybe bağlar fakat teybinde çıkışı bir yere kadar.. amfi ile teybin çıkışı bir olur mu? bence olmaz..
Vallahi ne diyeyim bilemedim tek diyeceğim dandik ürün almayın teyp pioneer olmalı kesinlikle..
Bass, mid, oval ve amfi dörtlüsünü de sizin isteğiniz belirlemeli..
Ne kadar ses nasıl ses istiyorsun ona göre bir seçim yapılıp sistem kurulmalı...
Çook teşekkür ediyorum, bilgiler altın değerinde.Anladım, dört kapıya mid takımı alın o zaman kaliteli bir marka olsun tabiki.. işinizi göreceğini düşünüyorum, marka kaliteli olursa yüksek seslerde seste bozma da olmayacaktır.. ancak bass konusunda ne kadar tatmin eder bilemem
Öncelikle dediği markalar baba markalardır üçüde kalitelidir özellikle focal baya iyidir ama dediği gibi tuzludur.Focal, Hertz, Audison kaliteli ürünler tavsiye etti, Yeni iş yeri açan bir arkadaşım. ( Ses sistemleri üzerine )
500 ile 1200 ₺ arası fiyatları var. Mid takımlı ön arka 4 adet kompenat olarak karar kıldık. @audiocu kardeşim, arkadaşım dedi ki ; " abi istersen amfiyi sonra da takabilirim, sen merak etme yolcu koltuğu altına monte ederim. " bunlarla uyumlu kaliteli " in dash " içinden motorlu ekran çıkar teyp tavsiye eder misin ?
Teşekkür ederim kardeşim. Double teyp için yer var fakat, yol bilgisayarını iptal etmek istemiyorum, bu yüzden in dash tercih edeceğim. Kaliteli ne tavsiye edebilirsin ?Öncelikle dediği markalar baba markalardır üçüde kalitelidir özellikle focal baya iyidir ama dediği gibi tuzludur.
Yalnız bu marka ürün alacaksan ben kesinlikle amfi öneririm bunlar kaliteli markalardır RMS değerleride büyük ihtimalle yüksek olur, teyp ile amfi bir olmaz..
2 takım mid takımı yani 4 kapıya 16 cm kompenant ve 4 adet tweetter çok iyi olur sizi bence tatmin eder, imkanınız varsa gidin arkadaşınızın yanına bütün markaları ve hoparlörleri önce bi dinleyin test edin hangisi hoşunuza giderse onu alın..
Teyp olarak ben daha çok double teyp seviyorum aracınızın torpido kısmında double teyp sığacak kadar yer varsa bence double alın yok ise indashta alabilirsiniz, indashın amacı zaten double geniş olduğu için her araba da sığacak yer olmuyor, indash normal teyp kalınlığında olduğu için içinden ekran çıkıyor böylece hallediliyor.. ama dediğim gibi ben önceliği double teybe veririm yer yoksa indash alırdım..
Dokunmatik ve lcd ekrandan müzik açmak seçmek çok rahat olur.. klipte oynatır, geri dönüş sensörü falan takınca da iş yapar
Marka olarak alpine veya pioneer aldınız mı sıkıntı olmaz ikisi teyp işinde başı çekerler.Teşekkür ederim kardeşim. Double teyp için yer var fakat, yol bilgisayarını iptal etmek istemiyorum, bu yüzden in dash tercih edeceğim. Kaliteli ne tavsiye edebilirsin ?
@Murat abinin dediği gibi amozon.de den bakacağım. Garantili Pioneer bulmak zor demişti. Alpine baktım, Türkiye'de tuzlu fiyatıMarka olarak alpine veya pioneer aldınız mı sıkıntı olmaz ikisi teyp işinde başı çekerler.
Uzun zamandır piyasayı takip etmiyorum o yüzden bir model önermem doğru olmaz ama örneğin vereceğim linkteki tarzda bir ürün alabilirsiniz..
Bu arada indash ve double teyplerin iyisi 1000 liradan başlıyor onu da belirteyim
Pioneer AVH- 3850 DVD İçinden Ekran Çıkan indash Oto DVD Teyp - Yedek Parça ve Aksesuarlar sahibinden.com'da - 297806346
Buyrun bakın bu mesela iyi duruyor..
@MutluTEKİRR @kadir arkadaşlar sizin önerilerinizi bekliyorum?
Sony app uygun teyp bide tablet isini gorecektir. Tablet o alana tam sigiyor astina varken calisma yapmistim ama tabletdem teypi kontrol isi sikinti cikarmisti o zaman tabi simdi sony app isi cozdu.@MutluTEKİRR @kadir arkadaşlar sizin önerilerinizi bekliyorum?
Alpine inanılmaz pahalı. TR: 4.500₺ Amazon'a bakmadım daha elim varmadıBenim önerimi beklemiyor musun?
Alpine al gerisini boşver
@MutluTEKİRR @kadir arkadaşlar sizin önerilerinizi bekliyorum?
Yol bilgisayarını iptal etmemek içinNe önerisi istiyordun ki akıldan uçtu gitti.
Multimedya ise ben de tablet modifiye etme taraftarıyım. Çok pahalılar. Tablet, orjinal teyp ve kaliteli hoparlörler bana yetiyor.
Bu güzel bir alet ama 2din teyp yerine bunu takınca oluşan o 1din lik boşluk gözüme kötü geliyor.Yol bilgisayarını iptal etmemek için
Amazon.com: PIONEER AVH-X7800BT 7" 1Din DVD Receiver Bluetooth: Car Electronics
@Murat @audiocu @MutluTEKİRR @kadir
Bu güzel bir alet ama 2din teyp yerine bunu takınca oluşan o 1din lik boşluk gözüme kötü geliyor.
O zaman güzel olur. Audilerdeki gibi ekranın girip çıkması hoş bir efekt.Araç yapısı farklı, boşluk kalmıyor orada, yol bilgisayarı var.
Bence de güzel fakat amazondan nasıl alacaksın bunuYol bilgisayarını iptal etmemek için
Amazon.com: PIONEER AVH-X7800BT 7" 1Din DVD Receiver Bluetooth: Car Electronics
@Murat @audiocu @MutluTEKİRR @kadir