bugün murat ustanın yanındaydım
belirtilerin neredeyse hiçbiri yoktu zaten araçta, emin olmak adına ustayla da baktık
çok şükür araçta conta yakma hadisesi yok
suyu eksiltmesinin ardında kaçaklar var mı diye baktık, lifte de kaldırıp kontrol ettik,
araçta su kaçıran bir yer yok, sadece radyatör kapağı çok hafif basıncı kaçırıyor dedi
ben aracın suyunu yedek su kabından kontrol ettiğim için eksiltme görememiştim, radyatör kapağından neredeyse 4 aydır hiç su eklememiştim araca, benim bilgisizliğimden oldu yani
hazır murat ustaya uğramışken aracın kompresyon testini yapalım dedim, ama subaplarda sıkıntı varsa doğru sonuç vermeyeceğini de biliyordum
murat usta her göze ölçü aletini takıp ben de marşa geçtim
dediğine göre alet 186 yı vurmuş ve her gözde de birbirinden fark olmaksızın aynı değerleri vermiş,
kesinlikle subap sıkıntısı yok dedi, öyle olsaydı değerler biribirinden farklı çıkar sapma gösterirdi dedi,
kompresyonu çok iyi dedi
normalde 195 falan olması gerekiyormuş galiba, bu haliyle çok iyi olduğunu, computestte çok rahat % 80 üzeri çıkacağını söyledi
sonra test sürüşüne çıktık
aracın lpg performasını vasat buldu, tekleme olayı ve sanki gaz yetiştirememe sıkıntısı var gibi dedi, ancak benzinde baktığımızda bayağı iyi buldu performansı
zaten hem tekleme hem de performans zayıflığı benim de canımı sıkan hususlardı,
lpg ustası ateşleme sisteminde en ufak sıkıntı yok demişti, hava akış metre ve boğaz kelebeği de sıkıntısız
bir de murat ustanın tavsiye ettiği lpg ustasına gösterecem bakalım
murat ustaya göre ya tesisatta sıkıntı var ya da regülatörde, zaten aracın ecu tartarini geri kalan sistem atiker
debriyaj bayağı sertleşmiş , gitmek üzere dedi, değişmesi gerekiyor
bir de sağ ön tekerden şangırtı şeklinde ses geliyordu, o da kaliper civatalarındanmış, serviste bulabileceğini sanmam dedi, ya çıkma ya da tornacıda tamir olacak dedi
bir de daha önce tamir olan amortisörlerden sağ ön patlamış, 1 yıl garantili idi, olmazsa bu işi yapan ustaya götürüp tekrar yapmalarını söylerim
amortisör takozları da sıkıntılı, tak tuk ses yapıyor
sonuç olarak bu arabayı sen başkasına aldırır mıydın dedim, o da yağ yaktığını söylerdim ama 626 ların çok güzel araba olduğunu da ekleyerek aldırırdım dedi
aracın kompresyon değerleri doğruysa benim için sevindirici bir gün oldu diyebilirim