Konuyu netleştirmek adına son güncellemeyi yapalım..
Çarşamba günü LPG montajını yapan servise gittim. Buradan sonra muayeneye gideceğim, ona göre sızdırmazlık ve egzos emisyonu (servisin o hizmeti de vardı) da yapılacak dedim. Yapılması gerekenler falan yapıldıktan sonra montajda iken muayene zamanı için ertelediğimiz fatura-proje ile sızdırmazlık-egzos emisyonu-EK1 evraklarını aldım.
O gün
@ALPEREN58 hocam ile içeceğimiz çayı-çorbayı saatlere takılmadan rahat içelim diye muayene randevusunu bir gün sonrasına erteledim ve bir gün sonra ilçemize gelen gezici istasyonda muayenemizi olduk. Evrak kabul eden personele durumu anlatıp evrakları verdim, Sprinter marka minibüsün arkasında küçük bir camdan kayıtları alıyordu, bu sebeple tam olarak o evraklara ne yaptı görmedim ama 1 dakika sonra geri verdi. Neyse muayene işleri bittikten sonra Muayene raporu ve Araç tespit raporu olarak iki evrak verdi ve bu evraklarla Tescil bürosuna gideceğimi belirtti. LPG'yi ruhsata işletirken başka bir işlemin olup olmadığını sorduğumda "Hayır, bu şekilde Tescil bürosundan yeni ruhsatınızı alacaksınız." dendi.
Haftaiçi bir gün Yalova veya Gemlik Trafik Tescil'e uğrayıp işlemi nihayetlendireceğiz inşaAllah. Herkese meşakkatsiz ve tekrar kalmayan muayeneler