Murat Yılmaz
Seçkin Üye
- Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Fomoco degilmi?
Hem fomoco hem de motocraft kullanıyor orijinal olarak. Yerli üretim araçlarda otosan olan parçalar da var...
Fomoco degilmi?
Satıcı ile irtibata geçip teyit etmek lazım. Yaylarda sıkıntı yoksa değişime gerek yoktur bence.Amortisörleri kafaya takmıştım uzun süredir. Okuyup okuyup işin içinden çıkamıyordum. Hele önler... Monroe,kyb,sachs? Tam birine karar veriyorum, sonra üretim yeri, sertlik durumu, dayanıklılığı v.s. v.s. yeni bilgiler okuyorum ve başa dönüyorum en sonunda orjinalden devam edeyim diye düşünüp bir taraftan da böbrek fiyatlarını araştırıyorum sonra birden aklıma servis geçmişine bakmak geldi. 3 yıl önce 165.000 km de önler serviste değiştirilmiş.(şu an 210.000 de) önleri kurtarmış olmanın verdiği sevinçle hem eski sahibine teşekkür ediyorum içimden, hem de gözlerim kapalı böbreklerimi tutarak mutlulukla derin bir oh çekiyorum.
Şimdi yeni planım şu;
Arkalar değişecek ve motorcraft almaya karar verdim.
Önlerde sadece amortisör değiştiği için, takozları ve bilyaları değiştireceğim.
Sorularım;
- Yayları değiştirmeye gerek var mı?
- Bunlar bl ye tam olarak uyumlu mu?
Oto OEM Yedek Parça Fiyatları & Markaları - n11.com
Otomobil OEM yedek parçaları, marka - model uyumlu OEM yedek parça çeşitleri n11'de. Uygun fiyatlı OEM Yedek parça çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.urun.n11.com
Soruyorum.Satıcı ile irtibata geçip teyit etmek lazım. Yaylarda sıkıntı yoksa değişime gerek yoktur bence.
Böbrek önemli tabe.
Uyumlu diye cevap geldiSatıcı ile irtibata geçip teyit etmek lazım. Yaylarda sıkıntı yoksa değişime gerek yoktur bence.
Böbrek önemli tabe.
Ön takoz-bilya siparişi tamam(motorcraft)
Arka amortisör siparişi tamam(motorcraft)
Arka yayları da değiştirmeye karar verdim. Focus 2 yayları da birebir uyumlu mu bl kasaya?
Ön amortisör 3 yıl-45.000 km önce orjinal takılmış, onun için önde sadece bilya ve takozları değiştireceğim.Amortisörler direk al tak şeklinde değil bildiğim kadarıyla.. Arka amortisör alt bağlantı burçları daha dar olduğu için araya pul koyuyorlar, ön amortisörün de emniyet sacı ve fren hortumu tutucusu farklı, orada da biraz işlem yapılıyor. Focus için aldıysanız böyle durum, Mazda koduna göre aldıysanız tabi geçerli değil bunlar.
Ön amortisör 3 yıl-45.000 km önce orjinal takılmış, onun için önde sadece bilya ve takozları değiştireceğim.
Arkaları focus için aldım, pul da bulurum oraya göre.
Peki yaylar uyumlu mu focus 2 için olanlardan alsam?
Bende yük görmedi araç ama geçmişini bilmiyorum. Hafif de olsa kapanma olmuştur düşüncesiyle değiştirmek istemiştim. bir de arkalar şu an yaya binmiş gibi hissediyorum.Bildiğim kadarıyla aynı ama yay farklı bir malzeme. Sertlik yönünden şekil vermedeki ve soğutma işlemindeki bir kaç derecelik fark farklılık oluşturabilir. Ama normal kullanıcı için %3-5 lik sertlik, yumuşaklık farkı ne derece fark edilir ayrı konu. Yayda kırık, çatlak, sürekli yük taşımaktan kapanması sonucu bariz düşüklük yoksa değişimi gereksiz masraf.
Bende yük görmedi araç ama geçmişini bilmiyorum. Hafif de olsa kapanma olmuştur düşüncesiyle değiştirmek istemiştim. bir de arkalar şu an yaya binmiş gibi hissediyorum.
çok düşük hızlarda bozuk yerlerden geçerken çalkalıyor içerisini, çok rahatsız edici.
Yayları ellemeyeceğim o zaman. Zaten bulmak da çok zor. Kyb sitesinden baktım bizim yay modeli RA6132 . BK, focus, C-Max hepsi farklı model görünüyor.Bu yay ile ilgili bir sorun değil ama. Yayın görevi salınım yapıp darbeyi emmek, sallanarak darbeyi yaymak. Çalkalama olması amortisör sorunu. Amortisörün görevi yayın salınımını bir an önce sönümlemektir. Bir miktar kapanmadan zarar gelmez. Kapanan yay daha az salınım yapacağı için sekme daha az olur. Yay kapandıkça hareket edeceği alan daralacağı için esneme, salınım miktarı da azalır. Bariz bir kapanma yoksa boşa masraf etmeyin derim ben. Amortisörleri değiştirince çalkalama sorunu ortadan kalkar.
Ama bu kadar hassassanız al takımda değişeceğiniz daha çok parça var yaya sıra gelene kadar. Denge burçlarında ince çatlamalar başlamıştır, viraj demiri lastikleri aşınmıştır, ön alt salıncak rotillerinin lastikleri çatlamıştır... Yaşa bağlı olarak en az yaylar kadar ki yaylardan daha fazla deforme olmuştur bu parçalar. Önemli olan deformasyon miktarının çalışma ömründeki yeri... Yaylar bu saydığım diğer parçalara nazaran daha az deforme olmuş ürünlerdir 12 yıl için, yenileme yapılmadıysa bu zamana kadar. Yine de para sizin, araç sizin...
Ön takoz-bilya siparişi tamam(motorcraft)
Arka amortisör siparişi tamam(motorcraft)
Arka yayları da değiştirmeye karar verdim. Focus 2 yayları da birebir uyumlu mu bl kasaya?
@ayd hocam motocraft tecrübesini müsait olunca aktaracaktır.Merhabalar 2010 model Mazda 3 icin onerebileceginiz arka amortisor var mi acaba ?
Maysan sitesinde araç bilgilerini girince uyumlu parça çıkmıyor BL kasa için ama BK kasa için var.Dün @Adem Usta ile görüştüm şansa bu konuyu görüştük. Şu an 3'ler için ön-arka maysan marka kullandığını şikayet almadığını belirtti.
Maysan sitesinde araç bilgilerini girince uyumlu parça çıkmıyor BL kasa için ama BK kasa için var.