Dün bitane canlı gördüm, traktör sesi halt etmiş...2.2 dizel motoru benimde ilgimi çekti. Biraz googleladım.
Motor eski nesil (common rail değil galiba) Isuzu üretimi bir motor. Gürültülü (çok gürültülü) çalışan bir motormuş.
O hacime göre 125 bg baya düşük kalıyor. Buna rağmen yakıt tüketimi yüksek. Mazot pompası kronik sorunluymuş.
Eski nesil olduğundan ayçiçek yağı ile bile çalışır diyorlar. Vergisini Kasko bedelinin %5'inden fazla olduğu için bir alt dilimden ödüyorlarmış.
Donanım olarak dolu bir araç. Ama herkes onu alma 1.9 cdti (fiat'ın 1.9 jtd motoru) al diyor.
Km takıntını yendiysen neden Mazda değil, fiyattan dolayı mı?Her an bi Mitsubishi Lancer gelebilir garaja.
Yakınımda Samsunda araç. 1 parça avuç içi boya varmış. 178 binde. baskı balata triger fren balataları sıvı bakımı yeni yapılmış.
28 bin lira fiyata anlaştık. Cuma günü gezenadama baktırıp cumartesi aracı almayı düşünüyorum.
Km takıntımı yendim heralde
Detaylar 2-3 güne paylaşılacak.
Hepinizden Allah razı olsun emeğinize sağlık. Allah gönlünüze göre versin.
Km takıntını yendiysen neden Mazda değil, fiyattan dolayı mı?
Son dakikada triger conta egzoz falan yeterince kafa karıştırır...ha olmaz mı tabi ki de olur arac satılmaya giderken kaza yapan insanlar var ama bunlar açık açık alıcıya anlatılır..ben biraz yangından mal kaçırna durumu sezdim...
Naim abiye aynen katılıyorum, ben olsam tutarsız konuşmalardan dolayı vaz geçerdim ama yine de araç içine çok sindiyse ekspertiz yaptırılıp alınır.
% değeri bence çok güvenilir değil. Dyno bakımlı mı, kalibrasyonu var mı, doğru ölçüyor mu? Bunlar her yerde farklı olabilir.
Abi benim araç 240binde %95 çıkıyor dynoya pek güvenme. motor kapalı kutu benzinde ara hızlanmalarına durduğu yerde dip gaz yapıp egsoz durumuna bakmak lazım. Yağ kaçakları çok umursanacak şeyler değil. İkili konuşma olmuş baba ile oğul arasında büyük ihtimalle conta yaktı araç sırf yağ kaçağı var diye üst kapağa kadar inmesi mantıksız geldi bana..Bide o var demi. Ölçüm yapanıda ölçmek gerekiyor.
Samsunda bu hususta yardım edebilecek varmıki acep.
Peki 180binde baski balata ve triger ayrıca diğer bahsedilen bakımları yapılmış bi araç sizce % kaç olmalı ortalama bi sayı varmı
Geçen yıl benzer şeyleri yaşamıştım, satacak olan bayramdan sonra alsan olmaz mı diyor, o zaman ilanda ne işi var arabanın... Üç kişi bana aynı sözleri söylemişti ve ben bayramda arabasız kalmıştım. İnşallah sen içine sinen hayırlı bir nasip bulursun...Biraz önce aradi. Bayramda köye gideceğiz. Arabayı bayramdan sonra alsan olmazmi diyor. Bana zaten bayramda lazım. Hayret bisey valla beni buluyo böyleleri
Geçen yıl benzer şeyleri yaşamıştım, satacak olan bayramdan sonra alsan olmaz mı diyor, o zaman ilanda ne işi var arabanın... Üç kişi bana aynı sözleri söylemişti ve ben bayramda arabasız kalmıştım. İnşallah sen içine sinen hayırlı bir nasip bulursun...
Profesyonel al satci değiller buna emin olabiliriz . Bence niyet bayramda arabasiz kalmamak değil fiyattan dolayı daha iyisine satabiliriz hayali kurarken piyasasi olmayan (öyle dusundukleri) arabalarina ciddi müşteri buldukları için kacirmak da istemiyorlar bence. Yani ne kızı veriyor ne dünürü küstürüyor.Biraz önce aradi. Bayramda köye gideceğiz. Arabayı bayramdan sonra alsan olmazmi diyor. Bana zaten bayramda lazım. Hayret bisey valla beni buluyo böyleleri
Profesyonel al satci değiller buna emin olabiliriz . Bence niyet bayramda arabasiz kalmamak değil fiyattan dolayı daha iyisine satabiliriz hayali kurarken piyasasi olmayan (öyle dusundukleri) arabalarina ciddi müşteri buldukları için kacirmak da istemiyorlar bence. Yani ne kızı veriyor ne dünürü küstürüyor.