Ömer Kaan
Sessiz
Arkadaşlar herkese merhabalar. 42 yaşında , İstanbul'da sağlık sektöründe çalışan bir kardeşinizim. Uzun yıllardır Mazda kullanıcısı olmama rağmen aranıza yeni katıldım. 2010 Model Mazda 6 Dynamic Plus otomatik kullanıyorum, malum atmosferik 147 beygir güç üreten bir araç. Dün Sakarya Merkezden İstanbul'a dönerken ,Adapazarı Merkez'in hemen çıkışında otobana bağlanırken dik bir yokuş var ( yolu kullananlar bilir ) aracımla o yokuşu çıkana kadar canım çıktı.
Vites küçülte küçülte 1.vitesde 18 - 20 km hız ile zar zor çıktım . Performansı düşüyor demiyorum, gerçekten yokuşun ortasında kalmama ramak kalmıştı.
Daha evvel aynı jenerasyon Mazda 3 kullanırken de yokuşlarda bir perfomans kaybı yaşıyordum lakin bu kabul edilebilir ölçüdeydi, dün neredeyse rampanın ortasında kalıyordum.
araçta LPG var ama uzun yolda hep benzin ile kullanıyorum ve dün ki hadise de yaşanırken araç benzindeydi.
Sormak istediğim bir kaç şey var buna istinaden.
1- Kompresyon testi yaptırmamı tavsiye eder misiniz ?
2- Şanzımanda elektronik bir problem olabileceğini söyleyenler var ?
3- Hava akış metrede ve filtrelerde sorun olabileceğini söyleyenler var ?
4- Ateşleme sisteminde bujlerde sorun olabileceğini söyleyenler de var ?
Yani özetle herkesin tahmini farklı yönde,Daha evvel benzer sorunu yaşamış olanlar varsa naçizane, tavsiyelerinizi bekliyorum.
Vites küçülte küçülte 1.vitesde 18 - 20 km hız ile zar zor çıktım . Performansı düşüyor demiyorum, gerçekten yokuşun ortasında kalmama ramak kalmıştı.
Daha evvel aynı jenerasyon Mazda 3 kullanırken de yokuşlarda bir perfomans kaybı yaşıyordum lakin bu kabul edilebilir ölçüdeydi, dün neredeyse rampanın ortasında kalıyordum.
araçta LPG var ama uzun yolda hep benzin ile kullanıyorum ve dün ki hadise de yaşanırken araç benzindeydi.
Sormak istediğim bir kaç şey var buna istinaden.
1- Kompresyon testi yaptırmamı tavsiye eder misiniz ?
2- Şanzımanda elektronik bir problem olabileceğini söyleyenler var ?
3- Hava akış metrede ve filtrelerde sorun olabileceğini söyleyenler var ?
4- Ateşleme sisteminde bujlerde sorun olabileceğini söyleyenler de var ?
Yani özetle herkesin tahmini farklı yönde,Daha evvel benzer sorunu yaşamış olanlar varsa naçizane, tavsiyelerinizi bekliyorum.