kursadnart
Sessiz
Şuan bu aracın sahibi olduğum yada bir mazda aşığı olduğumdan değil bu yazacaklarım. Bu bir değerlendirme ve yorum yazısı değil bir performans karşılaştırmasıdır. Arkadaşlarım ile 500 er metrelik şuan için trafiğe kapalı ve pist gibi ene sahip kaymak gibi yolda küçük çaplı performans denemeleri yaptık. Bu denemelerin nedeni benden kaynaklı değil diğer araç sahibi arkadaşların tasarımına hayran oldukları bu aracın performans meziyetlerini de görmek istemelerindendi. İlk olarak 2013 1.6 125 HP 6 ileri otomatik focus (benzinli atmosferik) ile 500 mtlik bir deneme yaptık 2 araba boyu arkamda kaldı yani yaklaşık 10 mt. Daha sonra Mercedes A 200 ü olan bir arkadaşımla aynı denemeyi yaptık (1.6 lt benzinli turbo 156 HP 7 ileri otomatik) bu sefer ben onun 2 boy arkasında bitirdim. Ki A 200 gerçekten performanslı bir araçtır. Yani 1.5 skyactive motor ve şanzıman performansı gayet yeterli ve hatta iyi diyebiliriz. Bu denemeler sonunda benim yakıtım 21,9 lt yi gösterirken A 200 23,5 lt fokus ise 22.8 lt tüketim gösteriyordu.Yani asıl rakibi fokustan hem daha performanslı hemde daha ekonomik tüketme sahip.