Yeni Mazda 3 Almak İstiyorum Düşünceleriniz Nedir?

Spoiled

Sessiz
Arıza lambasının yanıyor olmasını normal diyen ustanın yanından arkanıza bakmadan uzaklaşın hemen... Bunun zararını [member=89]ali_semet[/member] yakın zamanda yaşadı maalesef...

Daha ustaya götürmedim, ama şimdi aklımda soru işareti kaldı, bugün aslında götürecektim vaktim olmadı bakalım yarın veya öbürgün götürücem kısmetse,inşallah ciddi bir durum yoktur.

ali_semet

Katılımcı
arıza lambası yanıyorsa,beyin hata kodu veriyordur o hatanın kaynağını tespit ettirip giderin hatayı.zamanla büyük sorunlar çıkıyor ortaya küçük bir ısı sensörü arızası bütün motora maloldu bana:):)

Spoiled

Sessiz
arıza lambası yanıyorsa,beyin hata kodu veriyordur o hatanın kaynağını tespit ettirip giderin hatayı.zamanla büyük sorunlar çıkıyor ortaya küçük bir ısı sensörü arızası bütün motora maloldu bana:):)

Kardeş şimdi ben arabayı alırsam ne yapmam gerekecek, bana anlatırmısın. Birde ne kadara mal olur, çok pahalı birşey midir.

Spoiled

Sessiz
Tekrardan selamlar, bugün gazcıya gittim. Gaz ayarı yaptırdım, ayrıca çıkan enjektör lambası gaz ayarını yaptırdıktan sonra söndü, aracın hafif öksürerek çalışmasının nedeni enjektörlerden birtanesinin veya ik, tanesinin pislenmiş olmasından dolayı dedi, enjektörler sabit degil sallanıyordu ayrıca gaz beynide aynı şekilde 100 150 tl lik bişey tutar dedi. Arıza lambasının birtaneside lastik basıncının fazla olmasıymış 50 hava basmışlar yuh dedim hiç mi farketmediler acaba diye :D neyse bütün hatalar ortadan kalktı ama 33 den aşagı indiremedim galiba olmayacak bu iş :/

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Sorun yoksa o fiyat da bence iyi, kafadan 8-10 bin fark var... Dynamic fiyatına impressive sahibi olacaksın... ;)

Vergi artışı ile ilgili bir çalışma yada tasarı yok bildiğim kadarıyla..
Meclisin çalışmaları kamuya açık eğer taslak olsa kesinlikle görürdük..
Ancak karbon salınım ile ilgili birşeyler çıkmıştı Tv ekranlarına..
Test aracı en az %15 ve altı olmalı bence 2000 TL için kesinlikle 16000 km değmez..
Borcu gözüm yemediği için bende yeşillenemiyorum Veli abi...

Geçen 40.000 TL ye Toyota Land Cruzer 2000 4.7 V8 vardı.. İçim geçti ama bana sor.. :)
260.000 km de orjinal kazasız bir araç, herşey var donanımında ve arazi için ön ve arka kilitler mevcut sıralı Lpg mevcut.
Ah ah dedim..
Dediğimle kaldım..
Piyasası 50.000 TL üzerinde ama satılmıyor malesef..
Yakıt ş.içi 60 krş şehir dışı 90 km ile 40 krş lpg...

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
2 bin cc üzeri beni hayli hayli aşar... Yeni söylentiye göre 1600 cc motoru lüks sınıfa alacaklarmış... İnşallah dedikodudur...

Deniz YALDIZ

Sessiz
Merhaba, 2017 model bir Mazda 3 Power-Sense Dizel almayı düşünüyorum km 110bin civarında ve fiyat olarak 950bin civarında. Öncelikle aracı çok araştırdım ve Mazda'nın bana uygun olacağını öngörüyorum ancak yedek parça, usta gibi konularda ciddi düşüncelerim var. Ankara'da ikamet ediyorum. Gerek bu dış sorunlar gerek de piyasa ve bu fiyat hakkında değerli yorumlarınızı merak ediyorum. Selamlarımla.

Murat Yılmaz

Seçkin Üye
Araç Markası
2012 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Füme
Merhaba, 2017 model bir Mazda 3 Power-Sense Dizel almayı düşünüyorum km 110bin civarında ve fiyat olarak 950bin civarında. Öncelikle aracı çok araştırdım ve Mazda'nın bana uygun olacağını öngörüyorum ancak yedek parça, usta gibi konularda ciddi düşüncelerim var. Ankara'da ikamet ediyorum. Gerek bu dış sorunlar gerek de piyasa ve bu fiyat hakkında değerli yorumlarınızı merak ediyorum. Selamlarımla.

Servis stoğunda filtre hariç bir şey bulunmaz kolay kolay. Basit bir parça için bile 2-3 hafta beklemeniz gerekebilir. Parça fiyatlarıda emsallerinden bir tık daha pahalıdır. Servis haricinde usta sıkıntısı yaşarsınız. Bakım vs kolay ama diğer arızalarda servis hariç çok uğraşırsınız.

Araç Markası
2009 Mazda 3 Touring
Araç Renk ve Tip
Sedan - Gri Şimşek
Servis stoğunda filtre hariç bir şey bulunmaz kolay kolay. Basit bir parça için bile 2-3 hafta beklemeniz gerekebilir. Parça fiyatlarıda emsallerinden bir tık daha pahalıdır. Servis haricinde usta sıkıntısı yaşarsınız. Bakım vs kolay ama diğer arızalarda servis hariç çok uğraşırsınız.
Ne yapalım, kepengi kapatalım mı...

hagakure

Aktif
Araç Markası
2004 Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Şampanya-Sedan
Kolay kolay bozulmayan ama olası bir kazada zarar görecek olan termostat fiyatı ile ilgili bilgi vermesi için küçük bir not düşelim.

Bizim arkadaşlar geçen gün hasarlı 2016 dizel Mazda 3 almışlar. Farketmedikleri ve büyük süpriz olarak devirdaim ve termostat kaza sonrası kırılmış. Devirdaim kaynak yapılacak yalnız termostat için aynı şeyi söylemek mümkün değil.
Fiyatı = 40.000 TL +KDV

ibrasoft

Aktif
Araç Markası
Xmax 300 & İ20
Araç Renk ve Tip
Siyah - Beyaz
Otomatik şanzımanları için ciddi soru işaretleri var... Hem önceki nesil gibi sorunsuz olmaması anlamında, (bir seride şanzıman sorunları yaşandı,bazı kullanıcılara kullanıcı hatası diye yüklü hesaplar çıktı, o araçların sorunları neydi, çözüldü mü, şanzımanda revizyon yapıldı mı belli değil, ketum bir firma olduğu için bilgi yok.) hem de kullanıma bağlı arızalarda tamir bakımını yapacak usta bulmak sıkıntı olacak büyük ihtimalle ilerleyen yıllarda. Araç az olduğu için ve ortak platform ürünü olmadığı için başka araçlarda kullanılmadığından ustasını bulmak zor olacak. Servislerde de şanzıman onarım işleri yok malum, sök yenisini tak...

Turbo revizyon/değişimi için motor komple inecek muhabbetleri oluyor. Burada da konusu olmuştu, servis motoru indirip değişim demişti birilerine. Dışarda bir usta ile motoru indirmeden değişim yapmışlardı...

8 Sene 2012 BL kullanmış biri olarak motor ve alt takımdan hiç çekincem olmadı ama 2013 sonrası kasaya yürümeye cesaret edemedim. Hele ki ülkeden çekilmişken... Araçla ilgili olumsuz bir yorum yapamam, olumlu olumsuz yorum yapmam için 3-5 bin km kullanmam lazım. Kulaktan dolma ve falancada vardı şöyleydi böyleydi kafasında biri değilim. Ama kalite hissi olarak, trimler görüntü vs olarak BL den iyi bir araç. Arka süspansiyon yol tutuşu BL de daha iyi teker kamber açısı ve sistemden dolayı.

Bu saydığım durumları, piyasasını ve şartlar düşününce fiyatları yüksek bana göre. Kalitesine göre fiyatı konusuna girecekler olabilir ancak o modellerde o fiyat aralığına ustası daha bol, parça stok problemi çok daha az marka/modeller değerlendirilebilir.

Kişisel görüşüm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kolay kolay bozulmayan ama olası bir kazada zarar görecek olan termostat fiyatı ile ilgili bilgi vermesi için küçük bir not düşelim.

Bizim arkadaşlar geçen gün hasarlı 2016 dizel Mazda 3 almışlar. Farketmedikleri ve büyük süpriz olarak devirdaim ve termostat kaza sonrası kırılmış. Devirdaim kaynak yapılacak yalnız termostat için aynı şeyi söylemek mümkün değil.
Fiyatı = 40.000 TL +KDV

İşin kötü tarafı alternatifi ve yan sanayisi sıkıntı biraz. Tekele dönüyor bir yerde iş.
Kolay kolay bozulmayan derken; her şeyin bir ömrü var. 10 yıl/150-200 bin km dedin mi termostat arızalanabilir. Niye bozuldu denmez.
Tüm şartlar iyi gitse 15 yıl da gidebilir ama 30 yıl bozulmaz diye bir kural yok.
Ömür boyu yağ triger değişmiyorsun dedikleri olay vardı bazı araçlarda. kitapçığında öyle yazıyor diye. Bizimkiler de bak ömür boyu triger değişmiyor diye döküldüler ortaya.
Tamam kitapçıkta öyle yazıyor da o kitapçığın son sayfalarında da otomobilin ekonomik ömrü 5 yıl yazıyor.
Hedef pazarında 5/10 yıl sonra geri dönüşüme, hurdaya gittiğini hesap ederek üretiliyor artık araçlar...

Son düzenleme:
Alınır
Hayat kısa :D
1.6 Mazda 3 yerine CX5 yada MX5 bu riske değer gibi

Zamanı geldiğinde masraf olarak üçün beşin hesabı yapılıyorsa alınmaz :D
Yok sa her markada turbo vs.. yeri gelince arızalanıyor.
İki üç ay parça bekleyen , altı aydır yazılım sorunu çözülemeyen Mercedes ler var :D

Termostat da elektronik miş . Yurtdışında 9 10 lira civarı

Son düzenleme:
Üst Alt