zoomzoom61
Katılımcı
- Araç Markası
- Mazda 3 Touring 2012
- Araç Renk ve Tip
- Sedefli Beyaz -Sedan
@kadir bi fikrin var mı??Merhaba. Aracım Manuel vitesli. Geçenlerde çalışıyordu. Bu akşam göstergede hiçbir şey göstermiyordu.
O zaman yeni bir araştırma konumuz daha oldu. Akşamdan beri araştırıyorum, henüz somut bir şeye rastlamadım. En son gösterge testi yaptım.Benimki otomatik bende göstermiyor zaten ok işareti daha öncede hiç merak etmedim nu nedir ne değildir diye ama @ibrasoft bilgisi vardır belki!
Kaç km geçti ?O zaman yeni bir araştırma konumuz daha oldu. Akşamdan beri araştırıyorum, henüz somut bir şeye rastlamadım. En son gösterge testi yaptım.
Araba şu anda 110.000 km’de. Ben yeni fark ettim çalışmadığını. 4 gün önce arabaya arkadan bir motor çarptı. Plaka yamuldu v.s. Onunla bir bağlantısı olabilir mi diye aklıma geliyor.Kaç km geçti ?
Bakım sonrası resetleme vs yapılıyor sonra belli bi kullanım süresi vs geçince mi çıkıyor acabaAraba şu anda 110.000 km’de. Ben yeni fark ettim çalışmadığını. 4 gün önce arabaya arkadan bir motor çarptı. Plaka yamuldu v.s. Onunla bir bağlantısı olabilir mi diye aklıma geliyor.
Aracınıza hız sabitleyici var mı?O zaman yeni bir araştırma konumuz daha oldu. Akşamdan beri araştırıyorum, henüz somut bir şeye rastlamadım. En son gösterge testi yaptım.
Dün yağ ve filtre değişimi yaptırdım. Bugün aynı servise uğradım. Bilgisayarda fren sistemi ile ilgili bir arıza kodu gösterdi. Onu sildiler ama fayda etmedi.Bakım sonrası resetleme vs yapılıyor sonra belli bi kullanım süresi vs geçince mi çıkıyor acaba
Bende var. 2012 BL manuel benzinli makyajlı kasa aracım.Vites Değiştirme Göstergesi* yanında yıldız var, sayfanın altında yıldızın açıklamasında ne yazıyor? Belirli modellerde olabilir.
Pc anlık tüketime alın.Dün yağ ve filtre değişimi yaptırdım. Bugün aynı servise uğradım. Bilgisayarda fren sistemi ile ilgili bir arıza kodu gösterdi. Onu sildiler ama fayda etmedi.
Hız sabitleyici yok. Arıza kodu vardı onu sildirdim ama fayda etmedi. Bir elektronikçiye gösterdim, bunun çözümü yok dedi. Yine Samsun’da özel bir servis olan Erbeylere gösterdim. Orada da bu arızanın kronik olduğu, iyi bir elektronikçinin bir ihtimal yapabileceği yada komple gösterge ekranının değişmesi gerekebileceği bilgisini verdi. Ama gece çektiğim fotoğrafta görüleceği üzere ekranda elektrik var, aydınlık geliyor arkasından. Sadece göstergeye bilgi gelmiyor bence.Aracınıza hız sabitleyici var mı?
Varsa çalışıyor mu?
Debriyaj pedalında bir parça var debriyaja basınca vites değişim uyarısı kayboluyor. O switch bozulduysa sürekli debriyaja basılıyor gibi sinyal gönderebilir ve bu durumda hız sabitleyici de devreye giremez.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ayrıca aracınızın hangi viteste olduğunu okuyup ecuya bilgi veren bir sensör varsa onunla ilgili bir aksaklık söz konusu olabilir.
En temizi bilgisayara bağlayıp varsa arıza kodları üzerinden teşhis koymak.
Vites göstergesinin olduğu ekran mı?Kontak açınca göstergedeki diğer lambalarla birlikte yanıp bir süre sonra sönüyor mu peki?
Evet şimdi denedim. Yokuş aşağı komresörde 0, debriyaja basınca yakıt tüketimi gösteriyor ekran.Pc anlık tüketime alın.
Yokuş aşağı vitesde kompresörde giderken yakıt 0 gösteriyormu bi kontrol edin ve depriyaja bastığınızda da yakıt artacak bunları bi kontrol eder misiniz?
Kitapda sanki bunla alakalı bişey varya eminde olamadım.
Çarpma sonrası bu arıza oluştuğuna eminsen mantıklı yoldasın.Tekrar merhaba. Dün akşam biraz beyin fırtınası yaptım. Problem yaşadığım ekran kontağı açtığım zaman aydınlanıyor. Sadece ekranda vites verisini göstermiyor. Mantığıma göre sorunun elektronik değil mekanik olduğunu düşündüm. Sürüş esnasında aracın hangi viteste bulunduğu bilgisini bu ekrana mekanik bir sistemin aktardığını düşünüyorum. Geçenlerde arabama park halindeyken bir motor arkadan çarpmıştı. Araba el freni çekili ve 1. vitesteydi. Bu çarpma sonucunda şanzıman sisteminde bulunan bir mekanik sistem yada sensör arıza yapmış olabilir mi? Bugün vitesin bulunduğu orta konsolu söktüm. İçeride gözle görülür hasarlı birşey göremedim. Birtane ucu boş soket var. Birde çakmalığın yanında mevcut plastik bölüme girmiş 2 tane soket var. Bunlar sanırım koltuk ısıtma altyapısı diye tahmin ettim. Benim araç touring paket olduğundan bende mevcut değil. Diğer boş soketin ne olduğunu bilmiyorum. Vitesin olduğu bölümün fotoğraflarını bilgi amaçlı paylaşıyorum. Yürütmüş olduğum mantık yanlış mı sizce? Görüşlerinizi iletirseniz sevinirim.
Evet bu gösterge benimde aracımda olduğu gibi makyajlı kasa manuel Mazda 3’ lerde mevcut. Resim benim aracıma ait.Çarpma sonrası bu arıza oluştuğuna eminsen mantıklı yoldasın.
Otomatik vites kolunun altında Swichler var ama manuel kolun sistemi nasıldır bilmiyorum.
Hatta, manuel şanzıman Mazda'larda vites durumunu gösteren sistem olduğunu ilk defa duydum.