Şahsen çok ilgimi çekti, fakat mekanizmayı baştan sonra bir düşündüm ve bazı sorular kafamda belirdi;
1 - Hava akışmetrenin ölçüm aralığı nedir? Giren hava, akışmetrenin ölçebileceği kütleden fazlaysa ve akışmetrenin maksimum ölçüm değerinde isteyeceği yakıt, yanma odasındaki havayla birleşince optimum yanma sağlanabilir mi? Bu senaryoya göre fakir karışım meydana gelir, bu nedenle yanma işlemi mekanik etkiden çok ısıl sonuç ortaya çıkarır ve acaba pistonlar bu etkiye dayanabilecek midir?
2 - Eğer akışmetrenin ölçüm aralığında bir hava girişi sağlanırsa, yani giren hava kütlesini akışmetre net olarak ölçebilirse, MAF’ın ECU’ya gönderdiği değere göre enjektörlerin açık kalma süresi artar, bu artış enjektörlerin kapasitesi içinde midir? Öyle kabul edersek yakıt-güç doğru orantılı bir artış gösterir. Bu durumda yakıt maliyeti de artacaktır ve ortaya çıkan sonuçta elde edilen güç için artan yakıt maliyetini karşılamak mantıklı mıdır?
3 - Giren hava kütlesinin MAF tarafından net ölçüldüğünü, enjektörlerin kapasitesinin yettiğini, artan yakıt maliyetinin karşılandığını kabul edelim. Fabrikasyon değerlerdeki yanma odasına daha fazla hava ve daha fazla yakıt girdiğinde ve dolayısıyla daha fazla yanma gerçekleştiğinde ortaya çıkan sıcaklık ve itme kuvvetine pistonlar ne kadar dayanacaktır?
4 - Yanma odasına giren hava kütlesi fabrikasyon olarak planlanmış ve buralardaki elemanlar ona göre üretilmiştir. Artan hava kütlesinin tahliyesi için egzoz sübaplarının çapı ve açık kalma süresi yeterli olacak mıdır? Ayrıca ortaya çıkan basınç ve sıcaklığa sübaplar dayanabilecek midir?
Sanırım uzun vadeli düşünülüyorsa konu enine boyuna değerlendirilmeli. Yoksa alınıp direkt olarak montajı yapılıp da ortaya çıkan güce göre de değerlendirme yapılabilir. Fakat maliyet göz önünde bulundurularak, bütçe uygunsa kısa süreli olmak kaydıyla keyfi olarak bile yapılabilecek bir uygulama. Şahsen bütçem uygun olsa deneyerek ortaya çıkan gücü ve bana hissettirdiklerini deneyimlemek isterim.
Hatta şu an bir boş vaktime bu tarz bir keyfi uygulamayı sığdırmayı planlamaya başladım.