dombayci67
Sessiz
Herkese merhabalar. Aracım Mazda 3 2011 dizel. Bir süre önce araç durur vaziyetteyken içeriye egzos gazı kokusu gelmeye başladı. İç sirkülasyon düğmesi açık olduğunda gelmiyor. Dışarıdan hava gelişi olduğunda kokuyu alıyor sadece. Bir ustaya götürdüm. EGR valfinin soğutucusuna bağlandığı yerde bir kelepçe var. Onun değişmesi gerekiyor dedi. Baktım gerçektende etrafı biraz siyahlaşmış. Sipariş ettik geldi taktık. Koku azaldı ama tam kesilmedi. Aynı ustaya götürdüm dediki biraz zaman geçmesi kurum bağlaması gerekiyor. Pek ikna olmadım ama tamam deyip ordan ayrıldım. Başka bir usta turboya hava girişi olan yerde siyahlık gördü ve kelepçeden artık kaçırmaz burdan turbodan geliyor gibi duruyor dedi. Gaza iyice yüklenince anlık bir duman çıkışı oluyor. Çok dikatli bakınca görebiliyorsun. Turboya burda ( Zonguldak Çaycuma) bakan yok Ankara'ya gitmen gerekiyor dedi.
Aramızda bu konu hakkında bilgisi olan, daha önce turboda sıkıntı yaşayan hatta turbodan egzos gazı kaçağı yaşayan var mı? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Nasıl yapayım nasıl bir yol izleyeyim?
Aramızda bu konu hakkında bilgisi olan, daha önce turboda sıkıntı yaşayan hatta turbodan egzos gazı kaçağı yaşayan var mı? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Nasıl yapayım nasıl bir yol izleyeyim?