ZincirMerhaba yeni aldığım 2012 model Mazda 3 mirai aracımın triger seti zincirli mi kayışlımıdır bilgisi olan varsa sevinirim
Merhaba, zincirli olması ömür boyu bakımsız gideceği manasına gelmiyor o konuda dikkatli olalım. Triger zincirinin gergi rulmanının 100,000 de bir değişmesi öneriliri. Zaten burada da önemli olan işçilik masrafıdır yoksa triger kayışı dediğiniz şey çok da masraflı bir şey değil aslında.
Aaa niye?Yani olayın kahramanları rulman ve işçilik... Avrupa'da zaten triger kayışı değişimi yapılmıyor...
Sanırım yıpranacak kadar kilometre yapılmıyor, haliyle de değişime ihtiyaç duyulmuyor... Almanya'daki tamirci arkadaşım aktarmıştı, triger değişimi yapılmıyor şeklinde...Aaa niye?
Onlar yeni arabayı rahat alıyorlar gerçi. 50-60 bin km olunca sıfırını alıyorlardır. Ustanın yanındayken biriyle tanışmıştım, sıfır araba alıyormuş sürekli, “araba 50 bin km olunca at çöpe” demişti. Bak onu hatırladım. Oysa hafızamın derinliklerine gömmüştüm.Sanırım yıpranacak kadar kilometre yapılmıyor, haliyle de değişime ihtiyaç duyulmuyor... Almanya'daki tamirci arkadaşım aktarmıştı, triger değişimi yapılmıyor şeklinde...
Gevşeme varsa rölantide bile rahatlıkla zincir sesi duyulur, bahsettiğin uğultunun birden fazla kaynağı olabilir.Arkadaşlar selam benim araç 150 binde triger zinciri değişmedi ama araçla yol halindeyken düşük hızlarda bile teker uğultusu gibi veya ona benzer yumuşak bir yuvarlanma sesi geliyor (vuuuuuuu) gibi zincir bilya sesi olabilirmi veya triger bilya sesi nasıldır