Holydao
Benlik bi durum yoksa çıkıyorum!
Auris'e minibüs diyenlerin altında ne var acaba merak ettim. Piyasadaki çoğu kağıttan daha kaliteli bir araba. Trim sesleri olabilir ama sağlamlığı ve güvenilirliğini azaltamaz. Dizelinin ekonomikliği de cabası. Herşeyden önce Toyota dizelinde otomatik şanzımanı kaç yıldır kullanıyor, bu bile yeterli. Ha şimdi MMT'ye b.k atacaklar çıkacaktır, sen şanzımanın kalibrasyonunu yaptırmazsan, tam otomatik şanzımanmış gibi sürersen, MMT'yi kullanmasını bilmezsen bu şanzıman çok kötü dersin. DGS bile saçmalayabiliyorken MMT'nin bazı kullanıcılarının altında saçmalaması da normal. Düz yolda düzgün yürüyemeyen insanların araba kullandığı bir ülkeyiz sonuçta. Benim kuzenin eşi kullanıyor ve en ufak sarsıntı bile hissetmiyorum o kullanırken.
Tasarımını sevmezsin eyvallah, kimi bıyığı sevmez, kimi gülen yüzü. Tasarım göreceli kavramlardır.
Minibüs yakıştırmasını daha çok arkasının düz inmesinden dolayı yapıyorlar sanırım, hani Megane 2 HB'leri andırıyor ya biraz o manada minibüs diyorlar. Yoksa donanım, yakıt tüketimi ve iç dizayn olarak başarılı buluyorum ben de. Otomatik sıkıntısı da yeni kasalarda benzinlilerde giderildi diye biliyorum artık. Dediğim gibi bundan 3 ay önce ciddi ciddi Auris inceliyordum Gerçi yine de Mazda3'e rakip olamaz, tasarım olarak daha çok bir aile arabası görünümünde.
Bu arada yıllarca yarı otomatik kullanan biri olarak bu konuda katılıyorum size. Tam otomatik mantığı ile kullanan ve dizaynını, tasarım amacını, avantajlarını, dezavantajlarını kısacası nasıl kullanılacağını bilmeyen, sonradan öğrenmeye de çaba sarf etmeyen, sırf kelime olarak içinde "otomatik" geçiyor diye alıp şikayet edenler yüzünden hakettiği değeri görememiş bir mühendislik harikasıdır bence yarı otomatik şanzımanlar. Her daim bilinçli bir alıcı ve kullanıcı olmalı insan, aldığı şey sakız da olsa araba da...