BG kasaların bazıları bu şekilde oluyor. Anladığım kadarıyla şimli sizin subaplar. Ayar yapılır ama siz yapamazsınız şimin değişmesi veya taşlanması gerekir. Eğer İstanbul'da iseniz Adem Usta'ya gitmenizi öneririm.Ekli dosyayı görüntüle 22116 Ekli dosyayı görüntüle 22117
Benim sübaplar bunlar. Şimdi bu subaplara ayar oluyormu. Oluyorsa nasıl. Altında ustunde saginda solunda herhangi bir ayar yeri bulamadım
Güzel soru cevap bulabildin mi?Arkadaşlar benim subaplar otomatik olduğu için malum ayar yapılamıyordu. Ama subaplardan dolayı motorda bi sıkma ve titreme vardı.bugün iticileri lifterleri ve horozları kopmle söktüm. Iticilerin hepsi taş gibi sertti. Tek tek benzinde yıkayarak içlerinlerindeki yağı boşaltıp temizledim. Bütün iticiler rahatladı açıkcası.iticileri tekrar toplayıp motora monte ettim. Ilk çalışmada traktör gibiydi motor bi 15 dk sonra içleri yağ dolup havayı atınca motor saat gibi oldu. Ne titreme kaldı ne sarsındı nede ses.
Fakat birşey kafamı karıştırdı. Emme tarafındaki horozlar üzerinde 5-2 5-4 5-5 5-6 gibi rakamlar vardı. Bu numaraların diziliş ve sıralamayla bi ilgisi varmıdır. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Şekil olarak aynıysa çalıştığı yere alışma gibi bir fark yaratır. Peki subap boşluklarını ölçtün mü?Malesef bulamadim
Mevcut itici ile sübap arasındaki boşluğumu?
Teşekkür ederim adem usta.peki lifteri ilk söktüğümüzde sertmi olmalı yoksa içlerindeki yağı motor istop ettiği için boşaltıp esnek bir durumdamı olmalıdır.tahminimce birkaç lifter tam işini yapmıyor gibi. Havalar düzeldiğinde bunun tespitini yapmak istiyorumsizin aracın silindir kapagı zamanında degişmiş belkide sizden önce normalde o araç manuel sübop ayarlıdır sizin aracınız b6 motor karbüratörlü
dışardan gelme otomatik yag ayarlı itecekli silindir kapak kullanılmış bu kapak normalde enjeksiyonlu motorun kapagıdır yani dışarı giden aracın kapagı
takılmasında hiç bir sorun yok yag degişimlerine dikkat edin katkı kesinlikle kullanmayın ..
sizin sorunuz daki birinci şık araçta titreme evet sübop ietecekleri sıkdıgı zaman doldur boşalt onu tam yapamaz ve sıkıştırma kaybı olur bu zamanlama şaşırdıgı zaman motor titremeli sübop sıkıymış gibi çalışır sizde zaten söküp bir temizlik yapmışsınız yag dolumu yapabiliyor ise itici sesi yok ise işlem başarılı demektir bravo diyelim
gelelim diger soruya sizin gördügünüz numaralar emme tarafındaki piyano takımının dizilimde emme tarafına ait oldugunu gösteriyor
onların yerleri degiştigi zaman sadece yüzeysel olarak eski çalıştıgı izi kaybedip yeni bir iz yapacaktır bu da aşınma erken olup motor sesl,i çalışıcak demektir
bunun dışında uçlarındaki iticileri çıkarıp yer degişimi yapılmasında bir sralama yoktur ona kafanızı yormayın sadece çalışıp görevini yerine getirmesi
önemli burda kolay gelsin ..
Mesaj otomatik birleştirildi:
hayır onun arasın daki boşluk sübopun boyu ile alaklıdır .. bunlar rektefiye ölçüm hesablarıdır baga çok taşlanıp sübop boyu uzun bırakılır ise itecekler bozulur daha çok uzun bırakılır ise biyano kırılır bunu da bu şekilde yapmak için çok ecemi olmak lazım
sübop degişim srasında iş bittikten sonra mutlaka iticilerin içindeki yagın boşaltılıp piyanonun üstüğnden elle basıp aşşaya dogru sert bir şekilde yay gibi basıp ve kendini yukarı itmesi lazım bunları kontrol etmek lazım vs vs saygılar ..
Teşekkür ederim adem usta.peki lifteri ilk söktüğümüzde sertmi olmalı yoksa içlerindeki yağı motor istop ettiği için boşaltıp esnek bir durumdamı olmalıdır.tahminimce birkaç lifter tam işini yapmıyor gibi. Havalar düzeldiğinde bunun tespitini yapmak istiyorum
Detaylı ve doğru bilgiyi iyi bir ustadan alabilirsin, forumda subap ayarı yapabilen kişi sayısı çok azdır.Merhaba arkadaşlar 93 model 323 hb aracımın subap ayarını yapmak istiyorum ama bazi kafama takilanlar var gecen hafta yaptım senteye getirip 1 3 4 2 olarak yaptim fakat cogu yerde. 1 4 2 3 seklinde olmasi gerekiyor diyorlar bunun tam doğrusu nasıldır acaba bu konu hakkinda bilgisi olan varmıdır?
Merhaba arkadaşlar 93 model 323 hb aracımın subap ayarını yapmak istiyorum ama bazi kafama takilanlar var gecen hafta yaptım senteye getirip 1 3 4 2 olarak yaptim fakat cogu yerde. 1 4 2 3 seklinde olmasi gerekiyor diyorlar bunun tam doğrusu nasıldır acaba bu konu hakkinda bilgisi olan varmıdır?
Evet dediginiz gibi accordlarda crv de kam milinde yumarta şeklinde var ama bu bizim araçta tek egzantrik oldugu için onlar yok bazı bir kaç ustadan da bilgi aldım ama biri a şeklinde dedi biri b seklinde dedi iyice kafam karıştı bende önceki yaptıgım gibi 1 3 4 2 şeklinde yaptım zaten senteye getirdikten sonra kaputu açıp motoru önümüze alarak 1 2 3 4 şeklinde sıralayınca 1den başlayınca(1 deki emme egzoz ayarladıkta sonra) senteyi 1 tur attırınca 4 e ayar yapılmıyor emmeler basıyor çünkü ama 3 e ayar yapılabiliyor emmede egzozda boşa çıkıyor.Kısaca açıklamak gerekirse senteye alınca 1 bi tur çevirince 3 bi tur çevirince 4 bi tur daha çevirince 2 ye yapınca bir problem olmuyor(Tabi sente çarkının ayarının kaçmadıgını farzedersek triger çarkının yani) yaklaşık 15 gündür bu şekilde kullanıyorum vuruntu sesli çalışma çalışmama vs. gibi problemler yok yapıcak olan arkadaşlar varsa bilginize.Kam millerinde yumurtaya benzer metaller var onlar birbirine bakacak şekilde ayarlayıp o subabın ayarını yaptıysanız sırası önemli olmaması lazım. İster 2 den başlayın ister 3'den önemli olan hizalamak. Honda'da böyle Mazda için ayrıysa bilemiyorum tâbi
Honda Accord'larda 1 3 4 2 bu arada...