Mazda 3 BM Skyactiv Silecek Su İkaz Işığı Sönmüyor

cynic

Sessiz
Araç Markası
2015 Mazda3 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Merhaba,
Bugüne kadar silecek suyu eksildikçe üzerini tamamlıyordum ilk kez uyarı ışığı yanana kadar doldurmadım. Depo tamamen boşalınca Shell 4 mevsim yeşil cam suyuyla tamamen doldurdum ancak uyarı ışığı sönmüyor. Bu olayı yaşamış olan ya da fikri olan var mıdır?
shell-4-mevsim-cam-suyu-3-lt.jpg

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Sensör vardır muhtemelen sıkıntı ondadır. :rolleyes: sistemi incelemek lazım.

olmezozan

#ozanworkz
Araç Markası
Mazda 2 Sport
Araç Renk ve Tip
Beyaz
Kuru kalınca şamandırası takılı kalmıştır. İzmir'imin bozuk yollarında biraz gezince şamandıra düzeliyor ama İstanbul'da su bidonuna üstten iki üç tıklatmanın yardımı olabilir. Olmazsa bir süre sonra kendisi de düzelir. Çok zorlamayın, sarsmayın, bidon elinizde kalmasın.

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Kuru kalınca şamandırası takılı kalmıştır. İzmir'imin bozuk yollarında biraz gezince şamandıra düzeliyor ama İstanbul'da su bidonuna üstten iki üç tıklatmanın yardımı olabilir. Olmazsa bir süre sonra kendisi de düzelir. Çok zorlamayın, sarsmayın, bidon elinizde kalmasın.
+1905

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Skyactiv teknolocide şamandıra yoktur diye tahmin ediyorum, sensör vardır belki diye düşündüm. :rolleyes:

cynic

Sessiz
Araç Markası
2015 Mazda3 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Birkaç gün oldu, dolu depo yarıya indi. Bol bol su sıkıyorum bir şeyler olsun diye herhangi bir değişiklik yok. Işık devamlı yanıyor.

cynic

Sessiz
Araç Markası
2015 Mazda3 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Aslında ilk başta amacım depoyu söküp iyice bir yıkamaktı ama beceremedim. Yarın uygun bir şeyle biraz kurcalamayı deneyeyim bakalım.

mehmet_spb

Buzlar Ülkesi
Araç Markası
2018-Mazda Cx9,
Araç Renk ve Tip
Siyah
Aslında ilk başta amacım depoyu söküp iyice bir yıkamaktı ama beceremedim. Yarın uygun bir şeyle biraz kurcalamayı deneyeyim bakalım.
Depo boşalınca içerisine bolca WD 40 sık, belki yardımcı olabilir. Benim başıma buna benzeyen bir olay geldi arka sileceğin pompası basmıyordu, bu şekilde çözmüştüm

cynic

Sessiz
Araç Markası
2015 Mazda3 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Geri bildirim vereyim.
Bugün şu iki ürünle önce aracın içini pırıl pırıl yaptım. Sonra da motora giriştim. İkisini de ilk defa kullandım gerçekten harika ürünlermiş. Özellikle Aktiv Clean koltukları ilk günkü gibi pırıl pırıl yapıyor. Neyse konumuz bu değil. Motor temizleyicinin kullanma talimatında soğuk motora uygulayın ve sonrasında en az 4 saat çalıştırmayın yazıyordu. Aynen öyle yaptım. Motorun önce tozlarını kabaca aldım tüm kutuyu motorun her yerine sıktım bir süre sonra da silebildiğim yerleri silip eve çıktım. 5-6 saat sonra aracı çalıştırdım ve voila! ikaz ışığı sönmüştü. Ne oldu nasıl oldu hiçbir fikrim yok. Motoru temizleyeyim derken bu da yanında bonus oldu.

Ekli dosyalar

• dsadsa d.png
    dsadsa d.png
    58.3 KB · Görüntüleme: 4
  • dsaz.png
    dsaz.png
    103.7 KB · Görüntüleme: 4

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Geri bildirim vereyim.
Bugün şu iki ürünle önce aracın içini pırıl pırıl yaptım. Sonra da motora giriştim. İkisini de ilk defa kullandım gerçekten harika ürünlermiş. Özellikle Aktiv Clean koltukları ilk günkü gibi pırıl pırıl yapıyor. Neyse konumuz bu değil. Motor temizleyicinin kullanma talimatında soğuk motora uygulayın ve sonrasında en az 4 saat çalıştırmayın yazıyordu. Aynen öyle yaptım. Motorun önce tozlarını kabaca aldım tüm kutuyu motorun her yerine sıktım bir süre sonra da silebildiğim yerleri silip eve çıktım. 5-6 saat sonra aracı çalıştırdım ve voila! ikaz ışığı sönmüştü. Ne oldu nasıl oldu hiçbir fikrim yok. Motoru temizleyeyim derken bu da yanında bonus oldu.
Japon halkı naiftir, dolayısıyla mühendisliğine de yansımış olmalı ki bu naiflik, araç sahiplerine "pis pasaklı" yaftası yapıştırmamak için kirli motorlu araçların silecek suyu ikazını yakalım, bununla kafa yorarken de elbet o kirli motoru temizlemek akıllarına gelir.

Diye düşünmüşler(dir)

:huhuu:

Ne senaryo yazdım ama.

Geçmiş olsun. Bilgilendirme için teşekkürler. :harika:

cynic

Sessiz
Araç Markası
2015 Mazda3 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Japon halkı naiftir, dolayısıyla mühendisliğine de yansımış olmalı ki bu naiflik, araç sahiplerine "pis pasaklı" yaftası yapıştırmamak için kirli motorlu araçların silecek suyu ikazını yakalım, bununla kafa yorarken de elbet o kirli motoru temizlemek akıllarına gelir.

Diye düşünmüşler(dir)

:huhuu:

Ne senaryo yazdım ama.

Geçmiş olsun. Bilgilendirme için teşekkürler. :harika:
:koptum::koptum:
Valla hocam hafta içi ne diyeceklerini merak ettiğimden sanayide bir iki yere öylesine sordum. Ustadır bir bildiği vardır, bir iki yere sihirli dokunuş yapar sorunu çözer belki diye düşündüm. Biri elimde iş var Pazartesi gel dedi, diğeri sensör değişecek tampon davlumbaz vs. sökülmesi lazım işi uzun aracı bırak gelirken de şu adresten sensörü al gel falan dedi. Bir kaç yere daha sorsam neredeyse yine motoru indirtiyorduk. :)
200 liraya aldığım motor temizleyici hem motoru temizledi, hem uyarı ışığını söndürdü hem de motoru indirmekten kurtardı. :)

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Birgün tamponu sökmek gerekirse o sırada sensörü söküp temizle mutlaka

cynic

Sessiz
Araç Markası
2015 Mazda3 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Video izlemeye başlayayım gözüm keserse kendim yaparım. :)

cynic

Sessiz
Araç Markası
2015 Mazda3 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Hoaydaaa :koptum::koptum:

Üst Alt