Ardinal
Katılımcı
Herkese selamlar...
Aracı aldığımdan beridir, silecek kontrol kolu üzerindeki ön cam yıkama kademesinde boşluk vardı. Fışkiyeleri çalıştırıyordu fakat kolu çekince yerçekimi kuvvetiyle geri geliyordu Pek rastlanır bir arıza olmasada parçanın içini görmüş olun diye paylaşayım istedim.
Kolun sökülmesi işlemi için bkz;
Mazda 3 BK (2004-09) Sinyal Kolu Atmama (Kapanmama) Sorunu
Parça şu şekilde;
Öncelikle yukardaki resimdeki şeffaf parçayı tırnaklarından kurtarıp söküyoruz.
Sonra 2. Resimdeki gösterdiğim ve dört tarafında yer alan turnakları kurtarıp kutuyu açmak gerekiyor fakat bu baya uğraştırıyor.
...ve işte pandoranın kutusu açıldı. Gördüğünüz üzere tamamen mekanik bir parça.
Benden önce "tamir eden" arkadaş yukardaki işaretli alanda kırılan parçanın yerine bir demir parçası kondurmuş. Bu parça, kolu yukarı (kendinize doğru) çektiğinizde iletken levhaya bası yapıyor. Bu parçayı yapan arkadaşın hatırasına saygımdan hiç ellemedim
Bu da o iletken levha;
Sanırım bu iletken kolun altındaki bir yay gerginliği sağlıyordu. Zira benden önce yapan arkadaş bu parçanın altına sünger besleyerek süngerin eski halini alma özelliğinden faydalanmak istemiş
Peki ben n'aptım?
Tahminimce yayın önceki yeri olduğunu düşündüğüm yere, yeni koyacağım yayı tutsun diye alttan 5-6 mm bir vida salladım.(Bilmem anlatabildim mi?)
Sonra yukarıda göreceğiniz üzere tükenmez kalemden çıkarttığım yayı kısaltarak bu şekilde iletkene tutturdum. Yayın diğer ucu alttan salladığım vidaya denkgeliyor. (Şimdi anlatabildim heralde)
Ek bir bilgi olması açısından şu işaretli parça silecek kademe ayarı için var ve yaylı.
...aşağıdaki belli belirsiz diye çizerek gösterdiğim yuvaların üzerinde gezerek çalışıyor.
Sonuç olarak istediğim sertlikten birazcık az olsada, fevkaladenin fevkinde bir gerginlik sağlamış oldum ve gayet iyi çalışıyor.
Bir şey kafama takıldı sadece, daha önce nasıldı hatırlamıyorum, silecekler açık konumdayken fışkiyeler çalışmıyor. Mantıken "silecek açık"="zaten yağmur yağıyor" ise çalışmaması normal. Doğrusunu bilen varsa cevaplarsa sevinirim.
Herkeze iyi forumlar...
Aracı aldığımdan beridir, silecek kontrol kolu üzerindeki ön cam yıkama kademesinde boşluk vardı. Fışkiyeleri çalıştırıyordu fakat kolu çekince yerçekimi kuvvetiyle geri geliyordu Pek rastlanır bir arıza olmasada parçanın içini görmüş olun diye paylaşayım istedim.
Kolun sökülmesi işlemi için bkz;
Mazda 3 BK (2004-09) Sinyal Kolu Atmama (Kapanmama) Sorunu
Parça şu şekilde;
Bu da o iletken levha;
Peki ben n'aptım?
Sonra yukarıda göreceğiniz üzere tükenmez kalemden çıkarttığım yayı kısaltarak bu şekilde iletkene tutturdum. Yayın diğer ucu alttan salladığım vidaya denkgeliyor. (Şimdi anlatabildim heralde)
Ek bir bilgi olması açısından şu işaretli parça silecek kademe ayarı için var ve yaylı.
...aşağıdaki belli belirsiz diye çizerek gösterdiğim yuvaların üzerinde gezerek çalışıyor.
Sonuç olarak istediğim sertlikten birazcık az olsada, fevkaladenin fevkinde bir gerginlik sağlamış oldum ve gayet iyi çalışıyor.
Bir şey kafama takıldı sadece, daha önce nasıldı hatırlamıyorum, silecekler açık konumdayken fışkiyeler çalışmıyor. Mantıken "silecek açık"="zaten yağmur yağıyor" ise çalışmaması normal. Doğrusunu bilen varsa cevaplarsa sevinirim.
Herkeze iyi forumlar...
Son düzenleme: