Rcm
Aktif
Arkadaşlar aracımı yeni aldım bildiğiniz üzere. Yazlık lastiklerde yapıp yapmadığını hatırlamıyorum lakin kışlık lastikleri taktırdıktan sonra arabada özellikle düşük hızlarda hissettiğim hafif sağa sola sallanma var. Dikkatli olmayan birinin bu sallanmayı hissetmesi zor, rahatsız etmeyen bir sallantı. Kışlık lastikler takılırken jantların lastiğe oturma süreci biraz zaman aldı. Şişiriyorlar tam oturmadı deyip tekrar havasını boşaltıp yeniden çıkarıp bir daha takıyorlar. Ustalar 3-4 defa uğraşarak geçirebildiler jantı lastiğe. Acaba jantlar tam oturmadığı için mi böyle bir sallanma yaşıyorum sorusu geldi aklıma. Bir sitede okudum tablaları değiştirip rot ayarı yapınca düzeldi bendeki sallantı diye yazmış bir arkadaş onla alakalı olabilir mi? İlk zamanlar bozuk zeminden olabilir gibi geliyordu bana ama yağ gibi asfaltta da hissediyorum ben bu sallantıyı. Amartisörlerde de problem olmadığı servis tarafından teyit edildi. Bu sallanma problemi konusunda tahmini, bilgisi olan var mı acaba ?
Teşekkürler
Not: Lastikleri İvedikte Nokian yetkili bayiisi Hunter Optik firmasında NOKİAN WRD4 taktırdım.
Teşekkürler
Not: Lastikleri İvedikte Nokian yetkili bayiisi Hunter Optik firmasında NOKİAN WRD4 taktırdım.