g3z3g3n16
Sessiz
Merhaba arkadaşlar. 2015 2.0 Mazda 3 sahibiyim. 7 yıldır yıllık bakım ve disk balata değişiminden başka masraf yapmadım. 5 sefer Danimarka dan Türkiye e gittim geldim sıkıntısız. En son geldiğimde 2 ay önce yanımda orginale antifriz ini getirip Türkiye de yenilettim. Son iki haftada ısıtma sorunu yaşamaya başladım. Önce ilk çalıştığında ve ışıkta durduğum da sıcak havayı üflemeyi kesip soğuk havaya geçiyordu. Haraket ettiğimde sıkıntı olmuyor. Önce termostat yenilendi. Aynı sorun devam etse de, ilk çalışmada ve durduğumda gaz verince sıcak hava vermeye başladı. Daha önce sadece haraket halinde sıcak hava geliyor du. Daha sonra su pompası değişti. Şimdi de aynı sorun devam ediyor. Sabah araba isinsada gazı pompalayana kadar yada sürmeye baslayana kadar soğuk. Fakat arabayı 15 -20 dakika dan fazla kullanınca herşey normale dönüyor. Dursamda sıcak üflüyor. Arabayı kapatıp yeni start yapsam da sıcak üflüyor. Bazen sıcaklık yön değişimlerinde sıcaktan soğuğa dönüyor. Sorun nedir anlayabilen varmı arkadaşlar?