Kışa merhaba dediğimiz şu günlerde ben hatırlatma yapayım istedim...
Motor yağı kontrolünü yapın veya yaptırın kış şartlarında yağ kalınlaşacağı için yağlamayı istenilen seviyede yapmaz...
Kışın havadaki nem ortamının artmasıyla, buji kabloları ve distribütör kapağındaki çatlaktan nem girip otomobil çalışmayabilir. Onun için elektrik sistemini kontrol edin. Ayrıca akünüzü kontrol ettirin.
Radyatör sistemindeki suyun donmaması için antifiriz kullanılmalıdır. Soğutma sistemini korozyona karşı korumak için yaz-kış kullanılması gereken antifriz, kışın soğutma sisteminin donmasını önler.
Yaz aylarında genişleyen kayışlar,özelliğini kaybeder. Kayışı germeniz mümkünse gererek kullanın, aksi takdirde kayışı değiştirmek gerekir. Çünkü gevşek kayış şarjı etkiler, vantilatörün devir daimini yavaşlatır. Dolayısıyla otomobilin sağlıklı çalışmasını etkiler.
Kış mevsimi önceden hava filtresini kontrol etmek,temizlemek veya kullanılmayacak durumdaysa değiştirmek gerekir.
Camı temizlemeye yarayan fıskiyeler sudaki kireç nedeniyle zamanla tıkanabilir. Fıskıyelerin uçlarını bir iğne yardımı ile açabilirsiniz. Mümkünse saf su kullanın...
Yazın bunaltıcı sıcaklarında silecekler lastik olması nedeniyle özelliklerini yitirmiş olabilir... Kış aylarında daha fazla ihtiyaç olacağı için kontrol edilmeli, gerekiyorsa değiştirilmeli...
Çıkartılan yeni mevzuat gereği kış lastiği uygulaması olduğundan, zorunlu kılınan bölgelerde bu mevzuat gereği hareket edilmeli...
Arka camdaki buharlaşmayı önleyen rezistansın kontrol edilmesi, eğer herhangi bir problem varsa onarılması veya değiştirilmesi gerekir. Aynı şekilde yan aynalarında rezistans olan otomobillerde de kontrol edilmesi doğru olacaktır.
Yazdıklarımı okuyun diyerek en önemlisini sona bıraktım...
Kış mevsimi öncesinde kalorifer ve klima bakımının mutlaka yapılması gerekir.
Herkeslere kazasız günler...