Mazda 3 BL (2009-13) P0340 - U0401 - B1994 - Hata Kodları Hakkında

thakb

Sessiz
Araç Markası
2010 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Mavi - Hatchback
Merhabalar. Hayırlı forumlar diliyorum hepinize. Salı günü Mazda 3 2010 190.000 km benzinli tüp hiç takılmamış bir araç satın alarak aranıza katıldım. Ekspertiz sonucunda 3 adet hata kodu aldık. Araçta arıza ışığı yanmamakta. 3 arıza kodunda da semptom yok aralikli uyarısını vermekte.

Kod başlığı Z6 olan ilk ariza
P0340 eksantirik mili konum sensoru devresinde arıza ( forumda araştırmalarıma gore soket arizasi büyük bir sorun değil gibi gözükmekte.)

Kod başlığı Kilitlenme önleyici fren sistemi ABS
U0401 motor kontrol modülünden/aktarma organı kontrol modülünden geçersiz veri alındı (bu arıza hakkında elle tutulur birşeyler bulamadım)

B1994 sürücü hava yastığı fişeği açık devre ( bu arıza da herşey açık devre kapalı olmalı bununla alakalı problem yaşayan da henüz görmedim)

Bunlar dışında tespit ettiğim normal olması hakkında bilgim olmayan
İlk calistirma anında rölanti 1.500 devirlerde çalışıp daha sonra düştü herhangi bir dalgalanma yok. RVM ışığı sarı yanmakta ve sanruf arizasi benim araçta da var

Umarım büyük masraflar açılmadan çözülebilecek sorunlardır. Daha önceden karşılaşıp çözen arkadaşlardan yol göstermesini her türlü fikir beyanına da açığım forum içinde çözümleri için araştırmaya devam ediyorum teşekkür ederim herkese.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Güzel Bi araştırma yapmışsın, konu hakkında bildiğim tek şey rölantinin soğukken yüksek olup ısınınca normale döndüğü.

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Anlık hatalar olabilir hataları silip tekrar bakın derim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kuru kalınca şamandırası takılı kalmıştır. İzmir'imin bozuk yollarında biraz gezince şamandıra düzeliyor ama İstanbul'da su bidonuna üstten iki üç tıklatmanın yardımı olabilir. Olmazsa bir süre sonra kendisi de düzelir. Çok zorlamayın, sarsmayın, bidon elinizde kalmasın.
Isınınca normale dönüyor hava şartlarına göre devir ve zaman fark eder.

Rvm sarı yanıyor derken aynalarda ışıklar varmı?

Sunroofdaki sorun nedir tam olarak

Son düzenleme:

thakb

Sessiz
Araç Markası
2010 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Mavi - Hatchback
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Güzel Bi araştırma yapmışsın, konu hakkında bildiğim tek şey rölantinin soğukken yüksek olup ısınınca normale döndüğü.

Teşekkür ederim. Mazda ilk aracım olucak 1500-2000 başta yüksek geldi normali bu ise sorun yok.

Anlık hatalar olabilir hataları silip tekrar bakın derim.

Isınınca normale dönüyor hava şartlarına göre devir ve zaman fark eder.

Rvm sarı yanıyor derken aynalarda ışıklar varmı?

Sunroofdaki sorun nedir tam olarak

Araç alma aşamasında tespit edilen sorunlar hocam bunlar. Araç salı günü elime geçecek kodu sildirip o zaman tekrarlanmasını kontrol edeceğim. Dediğiniz gibi anlık olduğunu dusunuyorum araç herhangi bir arıza ışığında yakmamakta.

Gösterge panelinde rvm sarı renkte bir arıza ışığı yanıyor ( arıza ışığı olduğunu değerlendirdim resim ekleyebilirsem atacağım)

Sunroof calismamakta açık kalmış hatta şuan da. Tuşa bastığımda herhangi bir hareket yok yada mekanik bir ses. Sigorta kutusundan başlamak gerekiyor sanırım.

Kadran da bahsettiğim uyarı

Ekli dosyalar

• IMG_20241116_110111.jpg
    IMG_20241116_110111.jpg
    188.4 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
RVM sarı yanıyorsa tahminimce rvm çalışmıyor. Yeşil yanması lazım. Arkadaş aldı 2 ay önce 2010 model onda da rwm sarı yanıyor. Bayağı uğraştılar çözüm bulamadılar. Eğer siz bulursanız burada paylaşmanızı isteyeceğim :)

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Teşekkür ederim. Mazda ilk aracım olucak 1500-2000 başta yüksek geldi normali bu ise sorun yok.

Araç alma aşamasında tespit edilen sorunlar hocam bunlar. Araç salı günü elime geçecek kodu sildirip o zaman tekrarlanmasını kontrol edeceğim. Dediğiniz gibi anlık olduğunu dusunuyorum araç herhangi bir arıza ışığında yakmamakta.

Gösterge panelinde rvm sarı renkte bir arıza ışığı yanıyor ( arıza ışığı olduğunu değerlendirdim resim ekleyebilirsem atacağım)

Sunroof calismamakta açık kalmış hatta şuan da. Tuşa bastığımda herhangi bir hareket yok yada mekanik bir ses. Sigorta kutusundan başlamak gerekiyor sanırım.

Kadran da bahsettiğim uyarı
Sunroof hala açık mı ?

thakb

Sessiz
Araç Markası
2010 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Mavi - Hatchback
RVM sarı yanıyorsa tahminimce rvm çalışmıyor. Yeşil yanması lazım. Arkadaş aldı 2 ay önce 2010 model onda da rwm sarı yanıyor. Bayağı uğraştılar çözüm bulamadılar. Eğer siz bulursanız burada paylaşmanızı isteyeceğim :)

Tabiki bu cumartesi denemelere başlıyorum bir çözüm bulursam paylaşacağım.

Sunroof hala açık mı ?
Kadir Hocam araç salı günü elime geçecek. Forumdan aldığım bilgilerle ilk denemeleri yapacağım.

Abs pompasının bozulma nedeni belli mi ?
Aracı yeni aldım. Eski sahibinin 4 adet araçlarından biriydi. Bu yüzden ne arizalarla ilgilenilmis nede sebepleri hakkında çok bilgileri yok.

thakb

Sessiz
Araç Markası
2010 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Mavi - Hatchback
Güncelleme sunroof yeniden kodlamak gerekliymiş kilitlenmiş forumdan aldığım bilgilerle sorunsuz çalıştırılabilir duruma geldi. Bilgisayara bağlanıp hata kodları tekrar verecek mi henüz ustaya götürme şansım olmadı.

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Güncelleme sunroof yeniden kodlamak gerekliymiş kilitlenmiş forumdan aldığım bilgilerle sorunsuz çalıştırılabilir duruma geldi. Bilgisayara bağlanıp hata kodları tekrar verecek mi henüz ustaya götürme şansım olmadı.
Sunroofu buna göre mi yaptınız?

thakb

Sessiz
Araç Markası
2010 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Mavi - Hatchback
Sunroofu buna göre mi yaptınız?

Kadir hocam mesajı yeni goruyorum kusura bakmayın. Evet bu şekilde kaldırma butonu ve tersine uzun sure basarak sorun çözüldü. Aktif kullanmaya devam ediyorum herhangi bir problem gozukmemekte

Üst Alt