Birde o rezil sesi olmasa...Yıllardır dizel diyorum, candır diyorum, torkunu sevdiğim diyorum, boşa mı diyorum
Birde o rezil sesi olmasa...Yıllardır dizel diyorum, candır diyorum, torkunu sevdiğim diyorum, boşa mı diyorum
Birde o rezil sesi olmasa...
Kastettiğim normalden çok daha az yakan motorları idi. Avrupa ve Amerika'daki yasaklar sonrası turbolu küçük/az silindirli yüksek verimli benzinli motorlar ile de sonuna kadar piyasada en az yakan motorları sunacaklardır.Dizeller artık epey azalmaya başladı..
Elektriğe ulaşamayan toplumlara teneke satmaya devam ederler hocam... Geçen, forumda bir video paylaştı @mehmet_spb amerika pazarında bu tenekelerin olmadığı söyleniyordu...Kastettiğim normalden çok daha az yakan motorları idi. Avrupa ve Amerika'daki yasaklar sonrası turbolu küçük/az silindirli yüksek verimli benzinli motorlar ile de sonuna kadar piyasada en az yakan motorları sunacaklardır.
Piyasa elektrikliye dönünce bakalım bu liderliği devam ettirebilecekler mı? Şu an bildiğim kadarıyla Zoe dışında elektrikli modelleri yok. Üstlere oynamak istiyorlarsa bugünkü verimliliklerini elektriklide de (güç/menzil) sürdürmeleri lazım.
Bütün markalar elektrikli olursa, bizdeki haşmetliler elektriğin kilovat fiyatını akaryakıt (benzin - mazot) fiyatlarına eşitlerler... Sonra da, uyanık bir vatandaşımız elektrik motoruna lpg montajı yapmayı başarır, millet de rahat eder...Jaguar (2025), Ford, Volvo gibi markalardan sonra MINI de 2030’dan itibaren tamamen elektrikli olacak.
Zaten bunun tüyosunu elektrikli motor vergisine güncelleme yaparak vermişlerdiBütün markalar elektrikli olursa, bizdeki haşmetliler elektriğin kilovat fiyatını akaryakıt (benzin - mazot) fiyatlarına eşitlerler... Sonra da, uyanık bir vatandaşımız elektrik motoruna lpg montajı yapmayı başarır, millet de rahat eder...
Yazdığım şeyler absürt olabilir ama neticede, bu gafiller; elektrikli arabaları mutlaka ve mutlaka akaryakıtlı olanların işletme maliyetine eşitlerler... Yok öyle 100 km'yi 10 lira ile kat etmek, burası Türkiye...Zaten bunun tüyosunu elektrikli motor vergisine güncelleme yaparak vermişlerdi
Arabanın tavanına koysak şöyle 2x165watt güneş paneli yine de kurtaramaz mıyız ağabeyYazdığım şeyler absürt olabilir ama neticede, bu gafiller; elektrikli arabaları mutlaka ve mutlaka akaryakıtlı olanların işletme maliyetine eşitlerler... Yok öyle 100 km'yi 10 lira ile kat etmek, burası Türkiye...
Her şartta vatandaşı "incitecek" bir yol bulur bu sistem hocam... Bu coğrafyada söylem ile eylem hep ters köşe olmuştur...Arabanın tavanına koysak şöyle 2x165watt güneş paneli yine de kurtaramaz mıyız ağabey
Abi bineklerin pabucu dama atıldı, her segmentin Crossover/SUV unu yapacaklar sanırım, hatta yetinmeyip ara segment te yaparlar bu gidişle. Hayat elektrik ve Crossover'daEE ben emoji bulamadım, yönetim lütfen uyuma
" Bu ne ki veya bu ne bu şimdi " emojisi istiyoruz
İlk görüşte @selmazda aklıma geldi niyeyse...Toyota Aygo X prologue konsepti, Toyota'nın Avrupa pazarına sunacağı A segment crossover olacağı söyleniyor.
Ekli dosyayı görüntüle 56106
Ekli dosyayı görüntüle 56105
Ekli dosyayı görüntüle 56103
Ekli dosyayı görüntüle 56104
Şu fani dünyada BMW den hiç elektrik alamadım maalesefElektrikli spor sedan BMW i4 resmen tanıtıldı:
390 kW (530 HP) çift elektrik motoru
0-100 km/s: <4,0 saniye
590 km menzil
Çıkış tarihi: 2021 Sonbahar
Ekli dosyayı görüntüle 56112
Ekli dosyayı görüntüle 56110
Ekli dosyayı görüntüle 56111
Ekli dosyayı görüntüle 56109